oktober 23, 2021

Bitcoin (BTC) bulls en bears stoeien, polkadot (DOT) de hardste top 100 stijger is; wat is de reden?

De afgelopen nacht wist bitcoin (BTC) een nieuwe piek te bereiken. Tot een verdere uitbraak kwam het echter niet. In plaats daarvan lijkt de strijd tussen de bulls en de bears op dit moment nog grotendeels in evenwicht, met de bitcoin prijs die vandaag vooral zijwaarts is blijven handelen. Bij de altcoins vinden we echter alsnog wat grote stijgers. Wie wat de grootste stijger van de afgelopen 24 uur?

Bitcoin (BTC) bears en bulls stoeien, $60.000 komt dichterbij

Nadat bitcoin vanochtend vroeg in de ochtend een piek neerzette van $58.250, is het de rest van de dag relatief rustig gebleven. De piek markeert de hoogste prijs sinds mei dit jaar. Een kleine retrace en een toenemend rood kleurend handelsvolume later, bevindt bitcoin zich op dit moment op een prijs van $57.800 op crypto exchange Coinbase.

Het afgelopen uur is weer een kleine stijging te zien nadat de support bij $57.000 werd aangetikt. Het grote obstakel op weg naar $60.000 ligt vooralsnog dus bij $58.000. Hierboven komt de $60.000 waarschijnlijk vrij snel in zicht, mochten de bulls bitcoin overtuigend en op volume door kunnen drukken.

Tempting Beef, een analist en trader op Twitter, valt op dat de whales liquidaties en stop-losses maar al te graag oppeuzelen:

Altcoins trekken aan met polkadot (DOT) voorop

De afgelopen tijd was het vooral bitcoin dat mooie stijgingen neer wist te zetten. Veel altcoins konden niet aanhaken en bloedden juist. Dat beeld is nu enigszins aan het omdraaien. Waar bitcoin 2,6% in waarde stijgt over de afgelopen 24 uur, staan er een aantal top 10 altcoins een stuk beter voor.

Ethereum (ETH) staat bijna 10% in de plus en nadert de $4.000. Ook Binance coin (BNB) en cardano (ADA) kunnen het bijbenen en staan 3,9% en 4,2% in de plus, respectievelijk. De grootste stijger van de top 10 is polkadot (DOT). De nummer 8 staat 16% in de plus. DOT is overigens ook de snelste stijger van de gehele top 100. Komt dat door dit nieuws?

Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $2,4 biljoen waard, een toename van 3,9%. Wel zien we bitcoins dominantie weer iets afnemen door de opkomende altcoins. Bitcoins marktkapitalisatie maakt nu 45,2% van het totaal uit, een daling van 0,7%.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) bulls en bears stoeien, polkadot (DOT) de hardste top 100 stijger is; wat is de reden?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht