oktober 23, 2021

Deze miljardairs noemen bitcoin (BTC) beter dan goud, en noemen ethereum (ETH) zelfs nog beter

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, de grootste bank van de Verenigde Staten, bitcoin (BTC) “waardeloos” noemde. Desondanks willen de klanten van de bank alsnog erin investeren.

Barry Sternlicht, medeoprichter van Starwood Capital Group, is het niet eens met Dimon en noemt in een interview met CNBC juist goud “waardeloos”. Hij voegt daaraantoe dat hij in bitcoin investeert omdat overheden in het Westen oneindig veel geld bijdrukken:

“Goud is ook enigszins waardeloos, en zilver ook. Ik bedoel, ze hebben een aantal industriële toepassingen, maar ze zijn van ondergeschikt belang. De reden dat ik Bitcoin bezit, is omdat de Amerikaanse regering en elke regering op het westelijk halfrond nu geld drukt tot het einde der tijden.”

Aldus Sternlicht met een geschatte nettowaarde van $4,4 miljard. Starwood Capital beheert naar verluidt maar liefst $95 miljard aan activa. Toch geeft hij duidelijk de voorkeur aan ethereum (ETH) boven bitcoin:

“Bitcoin is een domme munt, het heeft geen ander doel dan waarde opslag, en het is waanzinnig volatiel. Dus Ether, daar heb ik wat van, is een programmeerbare Bitcoin en er zijn talloze andere munten die op dat systeem zijn gebouwd. Ik ben erg geïnteresseerd geraakt in blockchain-technologie als geheel, en het digitale grootboek dat alles gaat veranderen.”

Daarnaast maakt Mark Cuban met geschatte netto waarde $4,3 miljard, dergelijke uitspraken tegen CNBC. Ook hij noemt “bitcoin beter dan goud,” maar denkt dat ethereum wellicht het “meeste voordeel” heeft:

“Ik wou dat ik ether eerder had gekocht. Ik denk dat dit het dichtst in de buurt komt van een echte valuta.”

Dat geldt natuurlijk niet voor alle miljardairs. Zo zei Larry Fink van Blockrock gisteren nog dat hij zich aansluit bij Dimon en noemde Warren Buffett ooit bitcoin “rattengif in het kwadraat.”

The post Analyse: Deze miljardairs noemen bitcoin (BTC) beter dan goud, en noemen ethereum (ETH) zelfs nog beter
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht