Bitcoin (BTC) een financieel wapen van China? PayPal-oprichter ziet het als mogelijkheid

Nu bitcoin (BTC) steeds meer waard wordt naarmate meer en meer mensen erin investeren, wordt het ook een steeds machtiger netwerk. De medeoprichter van PayPal, Peter Thiel, vraagt zich tijdens een seminar van de Richard Nixon Foundation af of Bitcoin niet een onderdeel is van een breder financieel wapen van China, gezien deze toenemende macht.

Thiel, bekend van PayPal maar ook als durfkapitalist, werd gevraagd of de digitale yuan die China aan het ontwikkelen is, een bedreiging vormt voor de Amerikaanse dollar. Zelf trekt hij het breder en doet de Chinese centrale bank crypto af als “een soort totalitair meetinstrument.” Wel stelt hij het volgende met betrekking tot de bedreigingen voor de dollar:

“Hoewel ik pro-crypto, pro-Bitcoin-maximalist ben, vraag ik me toch af of Bitcoin op dit moment ook gedeeltelijk moet worden beschouwd als een Chinees financieel wapen tegen de VS, waarmee het fiatgeld, maar vooral de Amerikaanse dollar bedreigt.”

Het gevaar zit hem volgens in het feit dat bitcoin ook daadwerkelijk de reservevaluta van de wereldeconomie kan worden, een rol die de Amerikaanse dollar op dit moment vervult. In dat geval zouden de Verenigde Staten dus minder macht hebben.

De voormalig minister van Buitenlandse Zaken onder Trump, Mike Pompeo, was ook aanwezig bij het seminar. Hij ziet dat de digitale versie van de Chinese fiatvaluta ook een bedreiging kan vormen. China zou hiermee namelijk gemakkelijk sancties kunnen omzeilen:

“Ze willen ervoor zorgen dat wanneer Pompeo sancties oplegt aan het Iraanse overheid, er een manier is om alsnog Iraanse olie te kopen.”

The post Analyse: Bitcoin (BTC) een financieel wapen van China? PayPal-oprichter ziet het als mogelijkheid
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht