Bitcoin (BTC) exchange Binance slaat nieuwe weg in: “We willen overal een vergunning krijgen”

Crypto exchange Binance is ‘s werelds grootste exchange op het gebied van handelsvolume en aantal gebruikers. Toch kwam ‘de gele reus’ onlangs in de problemen nadat toezichthouders in meerdere landen Binance op de vingers tikten. De CEO, Changpeng Zhao, liet gisteren aan journalisten weten dat het bedrijf een andere weg in is geslagen, blijkt uit berichtgeving van Reuters.

Binance hield er lange tijd een gedecentraliseerd bedrijfsmodel op na. Het bedrijf had niet echt een hoofdkantoor en de CEO zei meerdere keren dat dit was “omdat bitcoin (BTC) ook geen hoofdkantoor heeft.” Maar met deze gedecentraliseerde benadering zijn vooral financiële toezichthouders niet blij.

Het was de waarschuwing uit het Verenigd Koninkrijk die Binance in de moeilijkheden bracht. Meerdere banken en bedrijven trokken zich terug waardoor Binance bijvoorbeeld ook geen SEPA-stortingen meer aanbiedt. Ook haalde het de stock tokens uit de lucht.

De Google van crypto slaat hierom nu een andere weg in. “We willen overal een vergunning krijgen,” aldus Zhao. Ook wil de CEO vanaf nu met alle toezichthouders gaan samenwerken: “vanaf nu zullen we een financiële institutie zijn.”

In zijn uitspraken aan de journalisten benadrukte Zhao, ook bekend als CZ, dat zijn bedrijf af zal stappen van zijn gedecentraliseerde bedrijfsmodel. Kortom, we kunnen een duidelijker beeld verwachten van waar Binance als bedrijf gevestigd is. Dit zal waarschijnlijk positief uitpakken voor het bedrijf en zijn klanten.

Het is voor Nederlanders nu lastig om altcoins te kopen via Binance. Dat is jammer aangezien de exchange een enorm aanbod van altcoins heeft. Toch is er een manier om deze crypto op Binance te verhandelen. Investeerders kunnen namelijk via een goedgekeurde Nederlandse exchange, zoals Bitvavo, crypto kopen en deze vervolgens naar Binance sturen. Daar kan men vervolgens met alle altcoins op Binance handelen.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) exchange Binance slaat nieuwe weg in: “We willen overal een vergunning krijgen”
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht