Van Gogh op de blockchain? Bitcoin (BTC) exchange Binance en Russisch museum gaan het doen!

Non-fungible tokens (NFT) kwamen enkele maanden geleden explosief op. Koersen stegen gigantisch en de verkoop van NFT’s bereikte record na record. In april leek de populariteit van dergelijke NFT’s sterk af te nemen, maar intussen staat de wereld van NFT’s er weer sterk voor.

Binance en Hermitage Museum sluiten deal

Dit blijkt maar weer uit het grote nieuws dat de NFT martkplaats van crypto exchange Binance enkele getokeniseerde versies van wereldberoemde kunststukken op de markt gaat brengen aan het einde van de maand augustus. Alle gebruikers van Binance kunnen meedoen aan de veiling.

Binance NFT kan dit doen door de samenwerking met het Hermitage Museum in het Russische Sint-Petersburg. Dit museum is een van de grootste en bekendste ter wereld en heeft wereldberoemde werken hangen van onder meer Da Vinci en van Gogh.

Door deze samenwerkingen zullen ook werken van deze befaamde kunstenaars in NFT vorm worden verkocht aan de hoogste bieder op de Binance NFT marktplaats.

NFT’s van Da Vinci en anderen

De veiling in augustus zal aftrappen met de verkoop van Da Vinci’s Madonna Litta, van Gogh’s Lilac Bush, Claude Monet’s Corner of the garden at Montgeron en als laatste Judith van Giorgione.

Dit zijn dus niet zomaar de eerste de beste kunstwerken, maar daadwerkelijk werken die als cultureel erfgoed beschouwd kunnen worden. De kans om dergelijke kunststukken als NFT in het bezit te hebben is dan ook een grote stap voor de wereld van NFT’s.

Volgens de directeur van het Hermitage Museum, Mikhail Piotrovsky, is de digitalisatie van kunst een ontzettend belangrijke stap.

“Nieuwe technologieën, en in het bijzonder blockchain, hebben een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van de kunstmarkt geopend.“

Helen Hai van Binance NFT is eveneens lovend over deze nieuwe stap. Volgens haar is de bereidheid van een van de grootste musea ter wereld een prachtige stap in de digitalisatie van kunst. Volgens haar zijn het Hermitage Museum en Binance NFT samen geschiedenis aan het schrijven.

The post Analyse: Van Gogh op de blockchain? Bitcoin (BTC) exchange Binance en Russisch museum gaan het doen!
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht