Bitcoin (BTC) exchange FTX haalt grootste investering ooit op, zet ongekende groei voort

Crypto exchange FTX heeft onlangs een record gebroken! Het heeft namelijk de grootste investering ooit opgehaald als het om crypto-bedrijven gaat; maar liefst $900 miljoen, het dubbele van het vorige record. Maar wat gaat de snelgroeiende exchange met al het geld doen?

FTX is een exchange waar we vaak nieuws over voorbij zien komen. Gezien het snelle tempo waarmee de exchange groeit is dat niet zo gek. Relatief gezien is FTX een jong crypto-bedrijf. Dat weerhield het bedrijf er echter niet van om sinds zijn lancering in mei 2019 uit te groeien tot een van ‘s werelds grootste crypto-handelsplatformen.

En recent legde een groep van 60 investeerders een enorme kers op de taart van FTX. Zij legden tijdens een Series B investeringsronde maar liefst $900 miljoen in waarmee FTX nu als bedrijf $18 miljard waard is. Dit was een jaar geleden nog slechts $1,2 miljard. En onder de investeerders zien we een aantal grote namen. Denk aan Softbank, Coinbase Ventures, Paradigm, VanEck en de Paul Tudor Jones familie.

“Investeringsronde is bedoeld om strategische partners te vinden”

Maar wat gaat de exchange met al dit geld doen? De CEO van de exchange, Sam Bankman-Fried, spreekt tegen Forbes over het doel van de investeringsronde om “strategische partners te vinden die kunnen helpen om het FTX merk verder te laten groeien.” Met de 60 investeerders die meededen lijkt dit te zijn gelukt.

Het geld zelf zal gebruikt gaan worden om andere crypto-bedrijven over te nemen: “bedrijven waarvan we denken dat we veel waarde toe te voegen hebben, door de tools te implementeren die wij hebben gebouwd, en eerlijk gezegd, in sommige gevallen zullen we wat zij hebben gebouwd implementeren,” aldus de CEO. Zo’n overname zagen we vorig jaar augustus nog. Toen kocht FTX de crypto portfolio tracker-app Blockfolio.

Sam Bankman-Fried, 29 jaar oud en de rijkste persoon van crypto

Het team achter FTX staat onder leiding van Bankman-Fried. Hij is een 29-jarige crypto-entrepeneur en is door de recente investering nu de rijkste persoon in de crypto-wereld. Hij bezit een aandeel van 58% in FTX en dus is hij nu miljarden waard.

Forbes schat dat de CEO nu ongeveer $16,2 miljard waard is. Hij overstijgt hiermee andere grote persoonlijkheden als Ripple’s Chris Larsen, Binance’s Changpeng Zhao en Coinbase’s Brian Armstrong. Hoewel dit natuurlijk niet zoveel zegt, is het eens en te meer een teken dat de crypto-wereld in raptempo groeit en FTX te midden van al deze groei grote stappen zet!

Meer lezen over FTX? Vind hier de exchange pagina op Crypto Insiders en hier de officiële website.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) exchange FTX haalt grootste investering ooit op, zet ongekende groei voort
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht