Bitcoin (BTC) exchange FTX lanceert NFT-platform, deze NFT is al $100.000 waard!

De hype omtrent non-fungible tokens (NFT’s) steeg enkele maanden groots op. Hier en daar gingen de digitale tokens voor miljoenen dollars over de toonbank. Hiermee zijn NFT’s nu officieel een belangrijk onderdeel geworden van de cryptocurrency-wereld. Crypto exchange FTX komt daarom met zijn eigen NFT handelsplatform met NFT’s op zowel Ethereum (ETH) als Solana (SOL).

NFT’s, de kunstobjecten van de toekomst?

Een NFT is een crypto token die uniek is. Terwijl je 1 bitcoin voor 1 bitcoin kan omwisselen, is niet elke NFT inwisselbaar voor een andere NFT. Dit noemt men in het Engels ook wel Non-fungibility. De blockchain-technologie van Ethereum, Solana en andere smart contract-netwerken maken het mogelijk om unieke tokens te maken door er een hashcode aan te verbinden.

Als voorbeeld hebben we een denkbeeldig digitaal kunstwerk van een boom. Dit is een digitaal JPG-bestand dat opgeslagen staat op een blockchain. De hashcode die aan dit bestand wordt verbonden is uniek en kan net als 1 ETH worden verstuurd naar een andere wallet. Met de unieke code kan vervolgens precies worden herleid waar de hashcode vandaan komt en wie hem in bezit heeft. Het wordt hierdoor mogelijk om ook digitale bestanden echt in bezit te hebben. Deze digitale tokens kunnen hierdoor een daadwerkelijke monetaire waarde hebben.

Terwijl de markt van NFT’s voor nu vooral bestaat uit digitale kunstwerken, zijn er een hoop andere mogelijkheden. Zo kan een huis in principe aan een NFT gelinkt worden waarmee bijvoorbeeld de overdracht bij verkoop van dit huis net zo simpel is als het versturen van 1 ETH. Maar denk daarnaast ook aan kleinere meer allerdaagse dingen zoals verifieerbare festivaltickets. NFT’s zijn daarom ondanks de wat rustigere periode hier om te blijven.

Lunchen met de CEO? Het kan met deze NFT!

FTX is een van de grootste exchanges van de crypto-industrie en staat vooral bekend om zijn crypto future-contracten en voorspellingsmarkten. Met het nieuwe NFT-handelsplatform biedt de exchange nu echter ook allerlei NFT’s aan van zowel kunstenaars als de exchange zelf.

Op het platform kunnen gebruikers NFT’s kopen, veilen en vasthouden. Later zullen de NFT’s dus ook naar eigen Ethereum of Solana wallets verstuurd kunnen worden. Een voorbeeld van de vele vormen die NFT’s aan kunnen nemen is de “SBF Lunch #1” NFT. Dit is een soort voucher die de eigenaar om kan zetten in een lunch met FTX CEO Sam Bankman-Fried. De token staat nog een week ter veiling met het huidige bod alweer op $110.000. We gaan er maar vanuit dat dit inclusief eten is.

Een aantal andere NFT’s die op dit moment te koop staan zijn “FTX VIP #1” waarmee een gebruiker levenslang VIP zal zijn op FTX, en allerlei merchandise. Ook is er natuurlijk nog digitale kunst te vinden in de vorm van Mickey Mouse. De veiling van dat werk loopt nog 1 dag en het hoogste bod staat op $3.299!

Ontdek het FTX NFT handelsplatform hier en wie weet vind je wat moois! Meer weten over FTX? Lees dan hier de exchange pagina op Crypto Insiders.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) exchange FTX lanceert NFT-platform, deze NFT is al $100.000 waard!
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht