Bitcoin (BTC) is nu officieel geld in El Salvador, welk land volgt?

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat de president van het Centraal-Amerikaanse El Salvador, Nayib Bukele, een wetsvoorstel had ingediend om bitcoin (BTC) officieel als geld en wettelijk betaalmiddel te erkennen.

De wet is vanochtend met een grote meerderheid in het congres van El Salvador aangenomen; 62 van de 84 leden stemden voor. Het is een historisch moment voor het land en voor Bitcoin:

Dat betekent dat de nieuwe bitcoin wet onmiddellijk van kracht is. Alle ondernemingen in het land zijn nu verplicht om bitcoin te accepteren als betaalmiddel. Zaken krijgen 90 dagen om de benodigde infrastructuur op te zetten.

Verder blijkt uit de wet dat er geen vermogenswinstbelasting op bitcoin zal zijn en dat burgers hun belasting met bitcoin mogen betalen. Toch zal niet elke ondernemer zich op zijn gemak voelen met de volatiele koers van bitcoin, daarom gaat de overheid $150 miljoen aan bitcoin in een fonds stoppen om dit risico te verkleinen.

Het is momenteel onduidelijk of het land ook zelf bitcoin gaat bewaren in zijn reserves. “Wellicht in de nabije toekomst,” zegt de president. Ook is El Salvador begonnen aan de ontwikkeling van een officiële bitcoin wallet, maar deze zal niet verplicht zijn. Ten slotte kun je een permanent verblijfvergunning krijgen in het Centraal-Amerikaanse land voor 3 hele bitcoins.

Het is groot nieuws voor de adoptie van de cryptocurrency en kan van grote betekenis zijn voor de burgers van El Salvador, waarvan 70% geen toegang heeft tot een bank of financiële dienstverlening. De president heeft morgen een ontmoeting met het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Een groot aantal bestuurders uit buurlanden toonden onlangs al steun aan het initiatief van El Salvador. Carlos Rejala, congreslid uit Paraguay, gaat volgende maand een wetsvoorstel indienen om crypto-mining bedrijven aan te trekken. Mocht de wet worden aangenomen, dan zal hij ook een wetsvoorstel indienen om bitcoin als een wettig betaalmiddel in Paraguay te erkennen.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) is nu officieel geld in El Salvador, welk land volgt?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht