Bitcoin (BTC) fans maken documentaire om FUD onderuit te halen na beruchte Elon Musk tweet

Na de tweet van Elon Musk en het besluit van Tesla om geen bitcoin (BTC) meer te accepteren, is het effect van bitcoin op het milieu weer een hot topic. Deze groep bitcoin-fans heeft daarom besloten om een documentaire te filmen die de fear, uncertainty & doubt (FUD) moet ontkrachten.

Investeerder Brad Mills wil de “definitieve” korte film maken over waarom “bitcoin sneller naar hernieuwbare energie zal overstappen dan overheden.” Mills gaat de mini documentaire maken samen met Jamie King, regisseur van “Steal this film,” een documentaire over BitTorrent. Mills schat dat de documentaire zo’n $20 tot $30 duizend zal bedragen. Zelf legt hij $5.000 in:

“Het idee voor dit nieuwe project, waar we nu geld voor inzamelen, is ontstaan doordat er steeds meer aandacht wordt besteed aan het energieverbruik van Bitcoin. Dit kwam duidelijk tot een hoogtepunt met de aankondiging van Elon dat hij voorlopig geen BTC voor zijn auto’s zou accepteren – maar het is ook een stukje ‘FUD’ dat we steeds vaker zien worden herhaald.

Ik denk dat het belangrijk is om te erkennen dat Bitcoin energie gebruikt. Veel. Dat is onderdeel van het ontwerp. De vraag die we moeten stellen is: is dat het waard?”

Aldus King. Inmiddels is al 65% van de 50 miljoen satoshi’s (SATS) gedoneerd. Dat is ongeveer $25.000 aan bitcoin. Je kunt via de volgende link doneren:

Het energieverbruik van bitcoin-mining blijft een controversieel onderwerp waarover veel desinformatie wordt verspreid en over het algemeen zijn alleen vage schattingen beschikbaar over hoeveel met groene stroom wordt gewerkt. Mills heeft een lijst van bronnen opgesteld die wellicht als basis voor de documentaire zullen dienen:

Musk verliest steeds meer aanzien in crypto-wereld. Vooral een recente tweet over Dogecoin (DOGE) ontvangt veel kritiek vanuit de community. Adam Back, CEO van Blockstream, noemt het trollen:

The post Analyse: Bitcoin (BTC) fans maken documentaire om FUD onderuit te halen na beruchte Elon Musk tweet
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht