Bitcoin (BTC) on-chain analist “Bepaalde mensen hadden voorkennis van Musk tweet”

Ondanks de negatieve bitcoin (BTC) koersontwikkelingen als gevolg van Elon Musk en zijn tweets is de situatie voor de lange termijn nog steeds bullish. Dat is de conclusie van on-chain analist Will Clemente die zijn visie in de Pomp Newsletter uiteenzet. De analist stelt daarnaast dat hij denkt dat bepaalde mensen vooraf zijn ingelicht over de tweet van Musk.

“Laten we eerst de olifant in de kamer bespreken: de Elon dump. Ten eerste werden er 19.259 BTC die naar exchanges verplaatst vóór Elons tweet en de daaropvolgende prijsdump. Ik denk niet dat dit toeval is en waarschijnlijk iemand met voorkennis.”

Clemente voegt hieraan toe:

“Het is erg interessant om te zien dat de instroom naar exchanges (door verkoop) een piek vertoont in de tijd vóór de tweet, gevolgd door een toename van de netto uitstroom na de gebeurtenis. Deze gegevens suggereren sterk dat mensen voorkennis hadden. Het zou op zijn zachtst gezegd nogal toeval zijn.”

Volgens de analist was het vooral het grote geld dat tijdens de angstige verkoop reactie bitcoin insloeg. Het viel hem namelijk op dat er grote hoeveelheden van de stablecoin tether (USDT) naar de exchanges werd verstuurd gedurende de crash.

Een goede ontwikkeling tijdens de koersdaling is echter het feit dat er voor bijna $2 miljard aan futures open interest weg werd gevaagd. Volgens Clemente is dit gezond voor de markt. Het betekent namelijk dat de prijs nu meer beïnvloedbaar wordt door de spotmarkt en minder door pure speculatie middels derivaten.

Volgens de analist verandert de crash niets aan het beeld dat bitcoin nog steeds aan het consolideren is. “We blijven op deze niveaus een grote zone met on-chain volume opbouwen. Ik blijf voor de komende weken bullish.”

The post Analyse: Bitcoin (BTC) on-chain analist “Bepaalde mensen hadden voorkennis van Musk tweet”
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht