oktober 23, 2021

Bitcoin (BTC) futures ETF wordt “waarschijnlijk” uitgesteld naar 2022, zegt onderzoeksbedrijf

De cryptocurrency markt wacht momenteel met smart op de goedkeuring van een beursgenoteerd fonds voor bitcoin (BTC) in de VS, oftewel een bitcoin exchange-traded fund (ETF). Een ETF voor bitcoin futures dan wel te verstaan, aangezien de Securities and Exchange Commission (SEC) voorzitter Gary Gensler daar onlangs naar hintte.

Bloomberg ETF analisten Eric Balchanus en James Seyffart schatten onlangs de kans op een goedkeuring nog op 75% in voor eind deze maand. Todd Rosenbluth, directeur van ETF onderzoek bij onderzoeksbedrijf CFRA, denkt daar echter anders over.

Rosenbluth is eens dat een bitcoin futures ETF wellicht de eerste crypto ETF wordt die goedkeuring krijgt van de SEC. Echter denkt hij dat de huidige onzekere situatie omtrent de regulering van crypto voor meer uitstel zal zorgen. Dat zegt de onderzoeker tegen CNBC in een interview gepubliceerd op 12 oktober.

“Het is mogelijk, sterker nog, we denken dat het waarschijnlijk is, dat we een uitstel van een bitcoin futures-ETF tot 2022 zullen zien totdat de regelgeving duidelijker is.”

Daarnaast denkt Rosenbluth dat toezichthouders momenteel wellicht eerst wachten tot al deze ETF producten voldoen aan hun criteria en dan een reeks tegelijkertijd goedkeurt. Dit ontwijkt namelijk dat een product het voordeel haalt als eerste op de markt te zijn.

VanEck, ProShares, Invesco, Valkyrie en Galaxy Digital hebben allemaal een aanvraag ingediend voor bitcoin futures-ETF’s. Een of meerdere hiervan zouden wellicht nog eind deze maand goedgekeurd kunnen worden.

Volgens Jan van Eck, CEO van vermogensbeheerder VanEck en tevens aanwezig tijdens het interview, maakt de SEC zich momenteel zorgen over het potentiele verschil tussen bitcoin en futures prijzen. VanEck heeft naast de aanvraag voor een BTC futures-ETF ook een aanvaag voor een BTC fysieke ETF ingediend. De beslissing hierover werd al onlangs uitgesteld.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) futures ETF wordt “waarschijnlijk” uitgesteld naar 2022, zegt onderzoeksbedrijf
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht