oktober 23, 2021

Bitcoin (BTC) exchange Binance lanceert eigen fan token-platform, wat houdt dit precies in?

‘S Werelds grootste cryptocurrency exchange Binance heeft een fan token-platform gelanceerd. De Italiaanse voetbalclub S. S. Lazio mag het spits afbijten. Die club krijgt als eerste een eigen cryptocurrency. Daarnaast wordt Binance de shirtsponsor van de club.

Fan tokens zijn al langere tijd behoorlijk populair bij fans. Het biedt hen namelijk een manier om een stukje van hun geliefde club te bezitten. Met de tokens kunnen zij stemmen over verschillende clubzaken, meedoen aan evenementen en merchandise kopen. Socios.com is het bekendste bedrijf dat dergelijke fan tokens faciliteert aan clubs. Hun tokens worden op de Chiliz (CHZ) blockchain gelanceerd.

Maar nu krijgt dat platform er dus een concurrent bij. Terwijl Socios al verschillende grote clubs als Arsenal FC en FC Barcelona wist te strikken, gaat Binance nu ook een eigen platform lanceren. Het Lazio Fan Token (LAZIO) zal via Binance Launchpad zijn eerste verkoopronde doormaken.

“Door de krachten te bundelen met Binance, zal de Lazio Fan Token (LAZIO) worden uitgegeven via het Binance Launchpad om het merk van de club naar een hoger niveau te tillen en om een meer betekenisvolle ervaring voor fanbetrokkenheid te creëren voor de supporters van de club – door middel van unieke en op betrokkenheid gebaseerde beloningen, interactiviteit, gamification en meer.”

Binance Launchpad deelnemers krijgen als eerste de kans om het token te bemachtigen. Om mee te kunnen doen aan de verkoopronde dienen investeerders Binance coin (BNB) vast te houden. Hoe meer BNB zij bezitten, hoe meer loten zij zullen ontvangen, waarmee zij dus uiteindelijk kans maken om mee te doen.

Binance is niet de enige exchange die het veld van fan tokens betreedt. Eerder liet crypto exchange FTX al weten de fan tokens die op Chiliz staat te zullen noteren. FTX kondigde onlangs zijn samenwerking met het Chiliz-platform aan.

Zelfs Lionel Messi bezit naar verluidt fan tokens. Onderdeel van zijn nieuwe contract bij Paris Saint-Germain is een bonus van $30 miljoen in de vorm van PSG fan tokens.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) exchange Binance lanceert eigen fan token-platform, wat houdt dit precies in?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht