Bitcoin (BTC) koers boven $40.000, wordt de prijsrange gebroken? Dogecoin (DOGE) stijgt hard

Het ging afgelopen nacht even heel snel! De bitcoin (BTC) koers steeg in enkele uren tijd met meer dan 10% in waarde. Vandaag was de richting grotendeels zijwaarts met weinig actie. Maar daar kwam zojuist verandering in!

Bitcoin (BTC) koers probeert $40.000 te breken

24 uur geleden handelde bitcoin nog onder de $35.000, een op dat moment belangrijke weerstandszone voor de bulls om te breken. Vannacht lukte het de bulls uiteindelijk om deze weerstand met overtuiging te breken. Rond 2 uur ging het vervolgens even heel rap (de reden hiervan lees je in dit artikel) en werd een piek neergezet van $39.770.

Bij $40.000 lag echter, zoals verwacht, de volgende grote weerstandszone. Het kostte de bulls na de eerste afwijzing een kleine 14 uur om de koers nogmaals naar dit prijsniveau te duwen en zoals het er nu naar uitziet lukt het de bulls nu wel! Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin namelijk $40.720 op crypto exchange Coinbase. De laatste keer dat we bitcoin boven de $40.000 zagen is alweer meer dan een maand geleden.

Nu wordt het spannend. De $40.000 vormt een sterke weerstandzone waar de koers sinds eind mei niet meer bovenuit wist te komen. Sindsdien handelde bitcoin in het bereik tussen $30.000 en $40.000. Een mogelijk scenario is nog steeds dat bitcoin, ondanks de positieve beweging, wordt afgewezen bij $40.000 en zodoende gewoon in deze prijsrange blijft handelen. Een uitbraak zou natuurlijk bijzonder goed nieuws zijn.

Dogecoin (DOGE) nét niet de hardste stijger

We hebben het de afgelopen maanden niet zovaak meer gezien; bitcoin met dubbele cijfers in het groen. BTC staat 16,5% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden en is hiermee zelfs de hardste stijger van de top 10.

De hardst stijgende top 10 altcoin is dogecoin (DOGE). De nummer 7 staat 16,2% in het groen. Ook ripple (XRP) en cardano (ADA) doen het goed. Beide altcoins staat rond de 12% in de plus.

Nog een positief signaal is dat de totale marktkapitalisatie de weerstand bij $1,5 biljoen lijkt te kunnen doorbreken. Op het moment van schrijven zijn alle cryptocurrencies bij elkaar $1,58 biljoen waard.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) koers boven $40.000, wordt de prijsrange gebroken? Dogecoin (DOGE) stijgt hard
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht