Crypto als bitcoin en ethereum hebben geen intrinsieke waarde, zegt CEO grootste hedgefonds ter wereld

Luke Ellis, CEO van Man Group, het grootste beursgenoteerde hedgefondsbedrijf ter wereld, is niet te spreken over cryptocurrency. Ellis vindt namelijk crypto, waaronder dus bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), een “tulpenbol.”

In een interview met Financial Times, gepubliceerd op 26 juli, beweert de hedgefonds CEO dat crypto een tulpenbol is omdat het geen “intrinsieke waarde” heeft:

“Als je naar cryptocurrencies als geheel kijkt, is het een puur handelsinstrument. Er zit geen enkele intrinsieke waarde in. Het is een tulpenbol.”

Met tulpenbol verwijst hij hoogstwaarschijnlijk naar de Nederlandse “tulpenmanie” uit de Gouden Eeuw. In de 17e eeuw steeg de prijs van tulpenbollen enorm hard omhoog wat een zeepbel creëerde die op een gegeven knapte. Het is een achterhaalde vergelijking die we vaker zien terugkomen.

Toch noemt Ellis crypto ook een “puur handelsinstrument” en doet Man Group mee aan de handel in crypto. Volgens de CEO is het een goed handelsmiddel vanwege de volatiliteit van de koersen. Ellis meldt dat Man Group met de markt blijft mee doen omdat er genoeg liquiditeit in de markt zit om long en short posities af te sluiten.

Toch beweert Ellis dat het meedoen aan de crypto niet gezien moet worden als een goedkeuring of aanbeveling. Wel erkent de CEO dat crypto populairder aan het worden is onder investeerders vanwege de inflatie van de dollar en euro. Crypto wordt dus in andere woorden als een hedge, of afdekking, gebruikt.

Vorige maand bleek uit een onderzoek van de Intertrust Group dat maar liefst 98% van chief financial officers (CFO), oftewel financieel directeurs, van hedgefondsen verwacht dat hun fondsen binnen de komende vijf jaar in crypto zal investeren.

The post Analyse: Crypto als bitcoin en ethereum hebben geen intrinsieke waarde, zegt CEO grootste hedgefonds ter wereld
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht