Bitcoin (BTC) koers opnieuw in een lichte dip terwijl deze altcoin met bijna 40% stijgt

De $40.000 geeft zich nog niet gewonnen! Bitcoin (BTC) is na een tijdje hierboven te hebben gehandeld alsnog onder deze belangrijke psychologische grens gezakt. Met de daling kleurt ook de rest van de markt weer rood. Toch zien we bij de altcoins een aantal grote stijgers.

Bitcoin (BTC) weer terug onder de $40.000

De afgelopen dagen zagen we bitcoin consolideren nadat de koers weer boven de $40.000 uitkwam. Een piek werd daarbij gisteravond bereikt van $41.322. Daar sloegen de bears weer toe met als gevolg dat de prijs terug onder de $40.000 zakt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $38.725 op crypto exchange Coinbase.

Bij $38.500 bevindt zich een belangrijke moving average (MA), de 200-MA op de 4-uurs grafiek. Deze MA zou een eerste steunzone kunnen vormen voor de koers. Met het toenemende verkoopvolume blijft het echter mogelijk dat bitcoin toch nog een trede verder daalt.

Vooralsnog gaat het gelukkig niet om een enorme prijsbeweging. Zo bevindt de koers zich nog boven de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek. Hier en daar besluiten bekende traders om even wat afstand te nemen nu bitcoin sinds halverwege mei in een range lijkt te zitten.

Altcoins dalen iets harder, leveren in op bitcoin

Kijken we naar de altcoins dan zien we ethereum (ETH) met 4,5% in waarde dalen naar $2.441. Binance coin (BNB) zakt met een vergelijkbaar percentage terug naar een waarde van $353. Cardano (ADA) daalt 2,7% en is $1,52 waard. Ondanks de volledig roodkleurende top 10 vinden we op plek 26 een sterke stijger. Amp (AMP) staat daar 36% in de plus. Lees hier meer over Amp!

Al met al neemt de totale marktkapitalisatie met 5,7% af. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,62 biljoen waard. Bitcoin weet opnieuw wat terrein terug te winnen ten opzichte van de altcoins. De bitcoin dominantie steeg het afgelopen etmaal namelijk met 1,7% naar 45,4%.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) koers opnieuw in een lichte dip terwijl deze altcoin met bijna 40% stijgt
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht