Zuid-Koreaanse Bitcoin beurzen verwijderen meerdere altcoins na waarschuwing van toezichthouder

Ook in Zuid-Korea wordt de afgelopen tijd de regulatie omtrent cryptocurrencies langzamerhand steeds verder aangescherpt. Meerdere Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchanges ontvingen onlangs waarschuwingen van de financiële toezichthouder van het land, meldt de Korea Herald.

Het gaat om bepaalde crypto die naar verluidt als te riskant worden bestempeld. 20 Koreaanse beurzen hebben een waarschuwing ontvangen en 11 van de 20 hebben al de handel in meerdere altcoins stilgelegd, waaronder de grote Koreaanse Upbit beurs.

Upbit heeft Paycoin, Maro, Observer, Solve.Care en Quiztok van het handelsplatform verwijderd. Het zijn gelukkig onbekende crypto, maar de koersen hiervan stortten na de verwijdering wel in. Op de website zijn er ook waarschuwing uitgedeeld voor nog eens 25 tokens die uiteindelijk wellicht worden verwijderd. Ook Coinbit heeft 8 tokens verwijderd en 28 tokens op een waarschuwingslijst geplaatst.

Daarnaast gaat de Zuid-Koreaanse toezichthouder boetes uitdelen aan werknemers die betrapt worden met het handelen op hun eigen platforms. De laatste tijd zien we steeds meer overheidsfunctionarissen en toezichthouders pleiten voor strengere regulering van crypto. Meestal gaat dat echter gepaard met veel desinformatie over criminele activiteiten, energieverbruik en andere fear, uncertainty & doubt (FUD) die ze niet kunnen onderbouwen en geen cijfers voor hebben.

Zo riep gisteren nog Paolo Savona, hoofd van de Italiaanse toezichthouder, op tot invoering van Europese regulering omdat crypto een negatieve consequentie zouden hebben op financiële markten. Hij noemde weer de gebruikelijke FUD op en wederom zonder enige onderbouwing. Vorige week zagen we zelfs Pieter Hasekamp, directeur van het Centraal Planbureau, voor een totaalverbod pleiten.

Toch blijven crypto als bitcoin (BTC) nog zeer populair in Zuid-Korea. Dat bleek uit een recent behaald record omtrent het aantal stortingen en opnames van en naar beurzen. Kort daarvoor gaven een aantal studenten wel aan dat handel in crypto hen koppijn bezorgt.

The post Analyse: Zuid-Koreaanse Bitcoin beurzen verwijderen meerdere altcoins na waarschuwing van toezichthouder
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht