Bitcoin (BTC) kritische bank JPMorgan lanceert waarschijnlijk deze zomer nog eigen bitcoin fonds

De grote Amerikaanse investeringsbank JPMorgan Chase gaat mogelijk van de zomer al een nieuw bitcoin (BTC) fonds lanceren voor een deel van zijn vermogende klanten. Het fonds zal actief beheerd worden, aldus bronnen die bekend zijn met de zaak tegen CoinDesk.

Het bitcoin fonds van de grote bank, dat bijna $3 biljoen aan activa onder beheer heeft, zou op de relatief korte termijn gelanceerd kunnen gaan worden. De institutionele bitcoin-vermogensbeheerder NYDIG zal opereren als de custody provider van het fonds.

Volgens de bronnen zal het fonds actief beheerd worden, wat betekent dat beheerders posities zullen openen en sluiten. Dit is anders dan een passief beheerd fonds dat enkel blootstelling aan bitcoin biedt en waarbij dus geen posities gesloten worden op basis van hoe de markt zich ontwikkelt.

CoinDesk noemt JPMorgan Chase de “meest recente, grootste en onwaarschijnlijkste bank” in de Verenigde Staten die een bitcoin fonds zal lanceren. De bank heeft zich in het verleden namelijk meerdere keren negatief uitgelaten over Bitcoin. De CEO, Jamie Dimon, noemde het in 2017 zelfs nog “gevaarlijke fraude.” Daar kwam hij later op terug.

Welke investeerders precies toegang zullen krijgen tot het fonds is niet bekend. Het zou gaan om private vermogende klanten. Het nieuws is het volgende teken dat de cryptomarkt steeds volwassener begint te worden met grote partijen die aan boord stappen van de Bitcoin-trein.

Vorige week lieten analisten van JPMorgan nog weten de bitcoin koers er zwak uitziet. Zij noemen de $60.000 als cruciaal prijsniveau om te doorbreken om een verdere inzakking van het momentum te voorkomen.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) kritische bank JPMorgan lanceert waarschijnlijk deze zomer nog eigen bitcoin fonds
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht