oktober 23, 2021

Bitcoin (BTC) mining nu voor 35% in handen van de VS, blijkt uit nieuwe gegevens van Cambridge University

De Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBEBI) heeft eindelijk zijn website geüpdatet met nieuwe gegevens over de huidige status van de bitcoin (BTC) mining wereld.

Uit de nieuwe gegevens blijkt dat de Verenigde Staten nu verreweg het grootste bitcoin-mining land ter wereld is geworden sinds het verbod in China.

De VS heeft met een hash rate, oftewel de rekenkracht, van ongeveer 42,7 exashashes per seconde (EH/s) nu maar liefst 35,4% van de mining-markt in handen. Dat was in april nog maar 16,8%, dat is een stijging van maar liefst 105% in minder dan een half jaar.

Daarna volgt Kazakhstan met 18,1%, Rusland met 11% en Canada met 9,5%. Vervolgens komt Ierland uit op 4,7%, Maleisië op 4,6%, Duitsland op 4,5% en Iran op 3,1%. Nederland is verantwoordelijk voor ongeveer 0,15%. CBEBI meldt dat het “gerapporteerde” aandeel van China nu effectief op 0% staat, in september 2019 was dat nog 75,5%.

De Chinese overheid heeft begin deze zomer zijn verbod op crypto verder aangescherpt en meerdere provincies hadden toen crypto-mining compleet verboden. Dat leidde tot een massale vertrek van miners uit het land alsmede buitenlandse bedrijven die groots mining apparatuur inkochten.

Jarenlang ontving het Bitcoin netwerk echter veel kritiek over het feit dat China zo een groot deel in handen had. Het ging tegen het idee van decentralisatie in, dus in die zin heeft het verbod wellicht juist een positieve impact gehad.

“Het effect van het Chinese hardhandig optreden is een grotere geografische spreiding van de hash rate over de hele wereld. Dat kan worden beschouwd als een positieve ontwikkeling voor de netwerkbeveiliging en de gedecentraliseerde principes van Bitcoin.”

Desondanks ontvangt het energieverbruik alsnog veel kritiek. Volgens CBEBI komt dat momenteel op ongeveer 100 Terawattuur per jaar uit, iets onder de 110 TWh van heel Nederland. Langzamerhand zetten deze bedrijven hun operaties steeds meer over naar groene bronnen, al is het precieze percentage hiervan nog steeds onduidelijk. Men moet ook rekening houden dat deze CBEBI cijfers tot augustus lopen, sindsdien is de hash rate alweer een stuk verder gestegen.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) mining nu voor 35% in handen van de VS, blijkt uit nieuwe gegevens van Cambridge University
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht