oktober 23, 2021

Russische onderminister van Financiën: ‘Wij gaan bitcoin (BTC) niet verbannen’

Een tijdje terug werd de wereld van crypto op zijn kop gezet door berichten uit China. De centrale bank van het land maakte namelijk bekend dat zij de handel van cryptocurrencies voor iedereen verboden zouden gaan maken.

Dit had grote gevolgen voor de koers van onder meer bitcoin (BTC) en grote crypto exchanges zoals Huobi en Binance werden gedwongen om hun deuren voor Chinese klanten te sluiten.

Rusland volgt China niet

Er bestonden grote zorgen bij crypto investeerders wereldwijd over het feit dat andere landen eventueel in de voetsporen van China zouden kunnen gaan treden en ook de handel in cryptocurrencies gaan verbannen.

Tot nu toe heeft nog geen enkel land dit echter bekend gemaakt. Een van de landen waar direct aan gedacht was destijds was Rusland, maar uit een bericht van de onderminister van Financiën aldaar blijkt nu dat Russische crypto investeerders zich voorlopig nog geen zorgen hoeven te maken.

De minster in kwestie, Alexey Moiseev, liet aan lokaal nieuwsplatform weten dat volgens hem de Russische regering op dit moment geen plannen heeft om de handel van crypto voor staatsburgers te verbieden zoals dat China dat onlangs wel deed.

“Burgers kunnen cryptocurrencies kopen en wallets buiten de Russische Federatie gebruiken. Dit zal zo blijven verwacht ik. Er bestaan geen plannen om hier iets aan te veranderen.”

Desalniettemin bestaat er in Rusland wel nog een verbod op crypto als betaalmiddel. Moiseev geeft aan dat ook hier de Russische overheid niet van plan is om van standpunt te veranderen.

Discussie in Rusland

In tegenstelling tot veel andere bewindslieden in Rusland is Moiseev vrij positief over crypto in het algemeen. Volgens hem heeft de nieuwe technologie veel potentie en kan het gebruikt worden voor de verbetering van het financiële netwerk.

Enkele machtige personen in Rusland zijn ook van mening dat Rusland stappen moet gaan ondernemen om bitcoin en andere cryptocurrencies te omarmen. Een van die personen is de oligarch Oleg Deripaska, een tijdje terug nog de rijkste man van Rusland.

Volgens hem zou de centrale bank van Rusland zo snel mogelijk in zee moeten gaan met bitcoin als wettig betaalmiddel en het voorbeeld van El Salvador volgen.

The post Analyse: Russische onderminister van Financiën: ‘Wij gaan bitcoin (BTC) niet verbannen’
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht