Bitcoin (BTC) wallet fabrikant Ledger haalt bijna $400 miljoen op bij investeerders na enorm succesvol Q1

Ledger, de fabrikant van hardware wallet voor je bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies, wil nieuwe producten toevoegen aan zijn hardware en software portfolio.

Het bedrijf is voornamelijk bekend van de Nano S – en Nano X wallets en heeft nu een in serie C investeringsronde $380 miljoen opgehaald bij investeerders. Ledger wordt hierdoor als bedrijf op een waarde van $1,5 miljard geschat.

Investeerders van de Ledger Serie B van een aantal jaren geleden waren bij de recente fundraiser ook aanwezig. Dit waren onder andere Draper Esprit en Wicklow Captial. In de nieuwe ronde zijn er nieuwe investeerders geworven. In dat lijstje staan bijvoorbeeld Uphold Ventures, Felix Capital en Tekne Capital.

Ledger is zich steeds meer aan het ontwikkelen als een volledig ecosysteem. Pascal Gauthier, CEO van Ledger, had het volgende te zeggen:

 “Deze industrie is hard op weg om mainstream te worden en de hele financiële sector opnieuw vorm te geven,”

Ledger zal de $380 miljoen gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe producten en het toevoegen van gedecentraliseerde financiële oplossingen aan Ledger Live, de wallet-software van het bedrijf. Het bedrijf wil ook zijn Ledger Enterprise Solutions versterken, een cloud-gebaseerde beheerdienst voor digitale activa. 

Cryptocurrencies nemen toe in populariteit en worden steeds meer mainstream. Om die reden verwacht Ledger dat meer en meer digitale activa op hun producten worden beheerd, zo gaven ze als uitleg. Ledger wil zich positioneren als een veilig ecosysteem met diverse opties wat betreft blockchain technologie.

Door de bullrun in de eerste 4 maanden van 2021 namen in de inkomsten van Ledger met maar liefst 500% toe in Q1. De groei van het bedrijf gaat gepaard met extra personeel, zo nemen ze onder andere personeel van eToro over. 

Veiligheid 

Afgelopen december kwam het bedrijf nog negatief in het nieuws. Persoonlijke gegevens van liefst 270.000 fysieke adressen lekten toen uit. Daar bovenop ook nog eens 1 miljoen emailadressen. Dit leidde later nog tot een rechtszaak. De veiligheidsproblemen lijken echter verleden tijd en Ledger beweert de veiligheid te kunnen waarborgen.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) wallet fabrikant Ledger haalt bijna $400 miljoen op bij investeerders na enorm succesvol Q1
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht