Bitcoin exchange OKX lanceert Proof-of-Reserves met instructies

Het debacle omtrent FTX zorgt nu al voor een hoop veranderingen binnen de industrie. Eén van de dingen waar je nu veel over hoort in de crypto industrie is het zogenaamde Proof-of-Reserves. OKX is de volgende crypto exchange die met dit fenomeen begint en gebruikers van het platform kunnen nu heel eenvoudig hun eigen tegoeden controleren.

Wat is Proof-of-Reserves?

Proof-of-Reserves is simpelweg een manier waarop een beursplatform kan aantonen dat zij alle gebruikerstegoeden daadwerkelijk in huis hebben. Dankzij blockchain technologie kunnen gebruikers verifiëren dat daar ook specifiek hun bitcoin of andere crypto tussenzit.

Je kunt dat bij OKX op twee manieren doen. Met de eerste optie kan je een overzicht krijgen van de top drie munten op het platform. Je kunt voor bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en tether (USDT) zien hoeveel munten er in de wallets van de exchange zitten en hoeveel ze er schuldig zijn aan hun gebruikers.

In het overzicht kunnen we zien dat OKX momenteel 102 procent van alle bitcoin en ether heeft die nodig zijn om alle klant-tegoeden af te dekken. Als het over USDT gaat ligt dat percentage op 101 procent. De tweede optie is “view my audit”, hiermee kun je specifiek controleren of jouw bitcoin, ether of USDT aanwezig zijn bij het platform.

Crypto exchange levert instructies

Zelfs als je technische aanleg niet voldoende is om dit zelf te verifiëren, heeft OKX een instructie-document gemaakt waarmee iedereen aan de slag kan. Zo weet je zeker dat de beurs jouw tegoeden ook echt in de wallets heeft. Om dit te regelen werkt OKX met een zogenaamde Merkle Tree.

Dit is een feit een boom waarin alle assets van het platform zitten. Vervolgens kun jij op cryptografische wijze jouw Merkle Leaf verifiëren. Een Merkle Leaf staat voor een blaadje in de boom waarmee jij cryptografisch kunt verifiëren dat jouw assets in de boom zitten. Lennix Lai van OKX is in ieder geval enthousiast over deze ontwikkeling.

“Onze nieuwe Proof-of-Reserves pagina en de mogelijkheid voor klanten om individuele tegoeden te controleren, bewijst dat alle assets 100 procent gedekt zijn. […] Wij geloven dat dit een hogere mate van transparantie naar de industrie brengt.”

The post Analyse: Bitcoin exchange OKX lanceert Proof-of-Reserves met instructies
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht