‘Bitcoin is té groot om dood te gaan’ zegt investeerder

Dan Tapiero, een ouwe rot in de macro investeringswereld en mede-oprichter van Gold Bullion International (GBI), heeft in een tweet met zijn bijna 100.000 volgers gedeeld dat bitcoin (BTC) niet alleen iets is dat gedreven wordt door de Verenigde Staten, of een investeringsklasse die specifiek uit de Verenigde Staten komt.

Bitcoin is te groot om dood te gaan

Hij gaf aan dat bitcoin de eerste echte wereldwijde macro investering is en dat deze hierdoor niet zomaar dood kan gaan omdat het bitcoin niet op alle plekken tegelijkertijd dood kan gaan.

Om zijn statement te onderbouwen pakt Tapiero data van Google Trends erbij waarop te zien is dat het woord bitcoin onlangs een piek heeft gemaakt in zoekvolume op Google.

Het zoekvolume voor bitcoin schoot de lucht in nadat de cryptocurrencymarkt juist omlaag schoot en de koers van bitcoin richting de $18.000 dook, wat een nieuwe lokale bodem is sinds de piek op $70.000 vorig jaar. BTC wist uiteindelijk nog wel iets omhoog te gaan richting de $21.700 maar staat op het moment van schrijven weer rond de $20.000.

Bitcoin toch wel dood?

De data van Google Trends laat duidelijk de angst van investeerders zien over de afgelopen weken. Dit is te zien doordat het zoekvolume voor “Bitcoin dead”, ofwel bitcoin dood, hard is gestegen.

Google Trends is erg interessant maar laat helaas geen duidelijke cijfers zien over hoe vaak iets is opgezocht, echter kan je wel de stijging volgen die een bepaalde term doormaakt. Zo zagen we dat de interesse in cryptocurrency van een 38 naar een score van 100 is gestegen in slechts twee weken. Dit is een cijfer dat we lang niet meer gezien hebben.

Het is dus wel duidelijk dat cryptocurrency en bitcoin nog interessant is voor velen. Ondanks dat de piek in interesse is veroorzaakt door een koers die hard gedaald is, geeft het wel een beeld van de interesse van mensen in crypto.

The post Analyse: ‘Bitcoin is té groot om dood te gaan’ zegt investeerder
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht