Bitcoin (BTC) leek gisterenavond weer even de $23.000 te heroveren, maar maakte afgelopen nacht een flink duik. De koers zakte met meer dan 3% in enkele uren en kwam zo diep uit als $22.300. Toch maakte bitcoin daar gelijk een bounce terug naar $22.600. Vanaf daar is de koers gestaag aan het stijgen en komt op het moment van schrijven uit op $22.650 op Binance en €20.835 op Bitvavo, maar lijkt al wat weerstand tegen te komen.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,7% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 1%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $437 miljard en de dominantie op 42,6%. De Fear & Greed Index komt uit op 51 (Neutral).

Is de bitcoin bearmarkt rally voorbij?

Er wordt gespeculeerd dat de recente bearmarkt rally werd aangedreven door vertrouwen in betere macro-economische omstandigheden na een zeer ongunstig 2022. Zoals Ecoinometrics aantoont, kunnen ook bearmarkt rallies lang duren:

Of het vertrouwen in betere macro omstandigheden terecht is, komen we wellicht op 1 februari te weten. Dan krijgen we namelijk na de volgende Federal Open Market Committee (FOMC) te horen wat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, van plan in. De crypto markt wordt daarnaast, net als aandelen, aangedreven door liquiditeit, meldt Fidelity analist Jurrien Timmer. Echter kan de liquiditeit weer afnemen als de Fed door blijft zetten met quantitative tightening (QT).

Retail investeerders remmen af, miners verkopen weer

Er wordt daarnaast ook gespeculeerd dat de recente rally het resultaat was van fear of missing out (FOMO) onder retail, of particuliere, investeerders. Een grote groep investeerders had verwacht dat zij nog het hele jaar hadden om op de low in te kopen, maar besloten onlangs toch al in te stappen uit vrees de boot te missen. Echter lijkt het koopgedrag onder hen te vertragen, meldt analist Maartunn.

Volgens analist Lupin zijn bitcoin miners ook weer begonnen met verkopen van hun BTC. Nu de bitcoin prijs eindelijk weer hoger ligt dan de mining kosten, zien we hun voorraden weer in een rap tempo afnemen. Zij hebben namelijk cash nodig, zegt de analist.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

The post Analyse: Bitcoin koers daalt, is de bearmarkt rally voorbij?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!