Elk crypto portfolio is anders en iedereen heeft uiteraard een andere strategie als het aankomt op het investeren in de wereld van cryptocurrencies. Een recent onderzoek van CryptoVantage heeft onderzoek gedaan naar de samenhang tussen persoonlijkheidskenmerken en het investeringsgedrag bij cryptovaluta.

Voor het onderzoek is er een vragenlijst afgenomen bij duizend crypto-investeerders om meer te weten te komen over hun persoonlijkheid en hun investeringsgedrag.

Crypto boven aandelen

Uit het onderzoek is gebleken dat extroverte mensen 28% eerder in crypto investeren boven aandelen dan introverte mensen. Ook zijn extraverte mensen volgens het onderzoek meer succesvol in het traden dan introverte mensen. Als laatste was ook de jaarlijkse investering bij extraverte crypto-investeerders significant hoger dan bij introverte investeerders, wat suggereert dat extraverte mensen meer bereid zijn om risico’s te nemen. Deze extra risicobereidheid zou ook hetgeen kunnen zijn wat bijdraagt tot de hogere returns on investments (ROI).

Bitcoin (BTC) sprong er bij zowel de extro- als introverte investeerders uit als de meest populaire cryptomunt. Het enige daadwerkelijke verschil is dat introverte investeerders ethereum (ETH) op nummer twee hebben en extroverte mensen USD Coin (USDC).

Investeren in de bearmarkt

Ondanks dat het afgelopen jaar in het teken stond van de hardnekkige bearmarkt wisten de extroverte crypto-investeerders een gemiddelde winst van $896,98 neer te zetten op een gemiddelde jaarlijkse investering van $6.265,20. De introverte investeerders wisten het niet verder te schoppen dan $698,83 op een gemiddelde jaarlijkse investering van $5.713,92. In percentages hebben we het hier over respectievelijk een ROI van 14% en 12%.

Over het algemeen gaven de meeste crypto-investeerders aan dat een bearmarkt hen niet ervan weerhoudt om te blijven investeren in cryptovaluta. Aan de andere kant bleken introverte mensen eerder te investeren in cryptocurrencies tijdens een recessie dan de extroverte mensen. 79% van de introverte crypto-investeerders zal naar alle waarschijnlijkheid investeren tijdens een recessie, terwijl bij de extraverte investeerders dit ‘slechts’ 73% bedroeg.

The post Analyse: Extraverte mensen investeren eerder in crypto dan aandelen: onderzoek
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!