bitcoin koers omhoog volgens modellen

Vorige week kregen veel bitcoin beleggers de schrik van hun leven toen de koers binnen zes dagen met ongeveer 17% omlaag ging. De angst voor een aflopende bull markt was duidelijk terug te vinden op bijvoorbeeld Twitter. Een dip is echter heel normaal volgens de bedenker van het Stock to Flow model, Plan B. De daling zou zelfs erg veel lijken op de daling in 2013 en 2017.

Niets gaat in één rechte lijn omhoog

Het dieptepunt van afgelopen zondag ($ 47.535) was een daling van ongeveer 26% sinds de all time high 11 dagen eerder. Dit is een behoorlijke daling geweest waardoor veel mensen zochten naar een mogelijke oorzaak.

Een van de oorzaken die regelmatig terug kwam was de aankondiging van Joe Biden om de belasting te verhogen op de capital gains (de geboekte winsten van je beleggingen). Ook zouden mensen met een vermogen boven de $ 1 miljoen meer moeten gaan betalen.

Een andere oorzaak van de daling die veel besproken werd is de ‘gezonde dip’. Niets gaat in een rechte lijn omhoog en dit geldt ook voor bitcoin. De daling van de koers zou heel gezond zijn volgens sommigen. Onder andere PlanB, de bedenker van het Stock to Flow model, zegt dat de daling van afgelopen twee weken lijkt op de daling die we zagen in de vorige bull markten in 2013 en 2017.

Volgens het model zat deze dip er aan te komen en was het zelfs noodzakelijk voordat bitcoin de koers omhoog weer in kan zetten richting de $ 100.000 en $ 288.000. Een andere Twittergebruiker laat een grafiek zien waarin de koersen van de verschillende bull markten over elkaar liggen. Hieruit kunnen we opmaken dat deze dip inderdaad wel erg lijkt op de vorige bull markten.

Als dit inderdaad zo is lijkt het einde nog niet in zicht. Sterker nog, als deze modellen de waarheid blijken te zijn gaan we nog veel verder omhoog. Uit de laatste afbeelding kunnen we opmaken dat als alles volgens plan verloopt we rond september een bitcoin koers van $ 100.000 zullen zien. 

Hoe accuraat deze modellen zijn is moeilijk te zeggen. Wel lijken ze redelijk te kloppen tot zover. Natuurlijk moet je niet direct alles beleggen in de hoop dat de modellen kloppen, die dit altijd met beleid en op je eigen risico. Wel is het interessant om in de gaten te houden of deze modellen de bitcoin koers goed kunnen voorspellen. Hoe meer data klopt met de modellen, hoe verder we ook vooruit kunnen kijken naar de bitcoin verwachtingen die voortvloeien uit die modellen.

Het artikel Bitcoin koers gaat nooit in rechte lijn omhoog, dip heel normaal verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!