Tesla verkoopt deel van zijn bitcoin (BTC), community reageert verrast, maar waarom deed Tesla dit?

Veel Bitcoiners (BTC) schrokken gisteren waarschijnlijk even toen ze lazen dat de elektrische autofabrikant Tesla een deel van zijn bitcoin heeft verkocht. Dit zou namelijk betekenen dat Tesla geen hodler is. Elon Musk, de CEO van het bedrijf, liet echter al snel op Twitter weten waarom het bedrijf een deel van zijn BTC heeft verkocht.

In februari kwam Tesla groots in het nieuws nadat uit documenten van de Securities and Exchange Commission (SEC) bleek dat het $1,5 miljard in bitcoin had geïnvesteerd. Die investering is sindsdien hard gegroeid en dus besloot Tesla 10% van deze investering te verkopen. Dit leverde het bedrijf een winst op van $272 miljoen.

Op Twitter werd teleurgesteld gereageerd op het nieuws. Larry Cermak van The Block schreef in een tweet:

“Het verhaal op de markt is eigenlijk dat bedrijven zullen binnenkomen en dit zullen holden met een meerjarig mandaat. Op korte termijn winst pakken helpt daar op geen enkele manier aan mee.”

Musk liet zelf op Twitter weten niets van zijn eigen bitcoins te hebben verkocht en dat de verkoop van 10% meer om een test ging. Het bedrijf wilde namelijk testen en bewijzen dat bitcoin voldoende liquide is voor dit soort investeringen:

“Ik heb mijn Bitcoin niet verkocht. Tesla verkocht 10% van zijn posities, voornamelijk om de liquiditeit van Bitcoin te bewijzen als alternatief voor het aanhouden van contanten op de balans.”

De CFO van Tesla, Zachary Kirkhorn zei gisteren tijdens de Q1 2021 earnings call dat het bedrijf tevreden is met hoe liquide bitcoin is, wat inhoudt dat het bedrijf zijn bitcoin snel kon verkopen op de markt. Die test is dus geslaagd:

“Maar als we erover nadenken vanuit een corporate treasury-perspectief, zijn we best tevreden met hoeveel liquiditeit er is op de bitcoin-markt. Dus ons vermogen om onze eerste positie op te bouwen was snel gebeurd. Toen we de verkoop later in maart deden, konden we dat ook heel snel uitvoeren. En dus als we nadenken over een soort wereldwijde liquiditeit voor het bedrijf in risicobeheer, is het kunnen krijgen van cash in en uit de markt iets dat volgens mij buitengewoon belangrijk voor ons is.”

 

The post Analyse: Tesla verkoopt deel van zijn bitcoin (BTC), community reageert verrast, maar waarom deed Tesla dit?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht