Een scammer heeft 1,5 miljoen dollar buit gemaakt door zich voor te doen als bitcoin-investeerder en eigenaar van meerdere filialen van fastfoodketen McDonalds.
Op 6 maart 2021 is de scammer opgepakt en er kan 30 jaar gevangenisstraf tegen hem worden geëist.
Geen bitcoin, wel een BMW en Mercedes
Gisteren deelde een lokale branche van de Amerikaanse justitie een persbericht. Hierin wordt de scammer, zoals gebruikelijk in de Verenigde Staten, bij naam genoemd. De 35-jarige Ze’Shawn Stanley Campbell wist een van zijn slachtoffers te overtuigen hem een cheque van 61.452 dollar te geven.
Hij beloofde dit te investeren in bitcoin, maar in plaats daarvan gebruikte Campbell dit voor het betalen van zij BMW en Mercedes. Deze twee auto’s had hij geleased onder de naam van een ander slachtoffer.
Verliefd op slachtoffers
Campbell heeft tussen 2014 en 2020 minimaal 250 duizend dollar gestolen van 19 afzonderlijke slachtoffers. Als dit niet al klinkt als een slechte film, wellicht overtuigt het volgende je dan wel; Hij zegt zelfs verliefd te zijn geworden op enkele van zijn slachtoffers.
Oplichter bitcoin ook eigenaar McDonalds
Hij had een aantal trucjes om geld afhandig te maken van zijn slachtoffers. Zo deed hij zich voor als:
Eigenaar van een aantal franchises van McDonald’s, een Navy SEAL die gevochten heeft in Irak en Afghanistan, de oprichter van een beveiligingsbedrijf, manager van een keten van sportscholen in Texas, bitcoin-investeerders en een miljonair.
Campbell zou zijn verschillende gedaanten gebruiken om slachtoffers te verleiden om hem hun geld en eigendommen te geven. Dit geld zou hem en de slachtoffers zogenaamd helpen met het financieren van investeringen, bedrijven en medische rekeningen.
Maximaal 30 jaar cel voor oplichting
Maar, zoals de aanklagers zeiden: ‘In plaats van het geld van de slachtoffers te gebruiken zoals hij beloofde, gebruikte Campbell het om persoonlijke uitgaven te betalen en luxeartikelen voor zichzelf te kopen.’
Als slachtoffers niet meer met Campbell wilden inlaten dan zou hij achter hun rug om leningen en creditcards aangaan. Op naam van de slachtoffers uiteraard en zonder de kosten te dekken.
De bitcoin-oplichter heeft inmiddels schuld bekend en er kan 30 jaar gevangenisstraf worden geëist.
Pas op voor remote software zegt FBI
De FBI heeft vandaag toevallig een waarschuwing online gezet, getiteld:
‘FBI waarschuwt het publiek om op te passen voor oplichters van technische ondersteuning die zich richten op financiële accounts met behulp van Remote Desktop-software’
Ofwel scammers die computers van slachtoffers op afstand overnemen. De Amerikaanse opsporingsdienst gaf meerdere voorbeelden. Een daarvan ging over bitcoin.
1 miljoen dollar via bitcoin ATM’s
Een slachtoffer verloor ongeveer 1 miljoen dollar nadat ze een pop-upwaarschuwing had ontvangen waarin stond dat ze was ‘gehackt’. Nadat ze het nummer van de technische ondersteuning belde, vertelde een man dat verschillende bankrekeningen waren gehackt en dat er kinderporno op haar computer was gedownload.
De fraudeur bood aan om ‘te helpen’ en vroeg haar om remote desktop-software te downloaden. In de volgende zes maanden heeft het slachtoffer veel geld verzonden, zodat de scammer het geld kon omzetten in bitcoin om haar rekeningen te beschermen.
Vervolgens werd het slachtoffer gevraagd om de resterende activa op de pensioenrekening op te nemen en te storten via bitcoin ATM’s.
The post Bitcoin scammer zou meerdere filialen McDonalds hebben appeared first on BLOX | Nieuws.