Bitcoin stijgt flink en doorbreekt $30.000, maar is het een fakeout?

Na de crash eerder deze maand, bleef bitcoin (BTC) afgelopen week relatief rustig en bewoog de koers voornamelijk zijwaarts. Bearish sentiment heeft echter vooralsnog de overhand en alhoewel de angst iets afneemt, ligt deze nog altijd zeer hoog. Op het moment van schrijven is bitcoin toch flink aan het stijgen, maar gezien het zeer lage volume op Bitcoin Pizza Day, moeten we rekening houden met een zogenaamde fakeout.

Bitcoin koers stijgt 2,6%

De bitcoin koers herstelde vorig weekend na de crash naar $31.300, maar werd daar afgewezen en zakte terug naar het gebied rondom $30.000. Bitcoin had echter moeite om ook daar stand te houden en zakte woensdag naar $29.000 en dipte daar zelfs even onder.

Donderdag kon de koers een rebound maken, maar de koers werd toen al rond $30.500 afgewezen en dipte vervolgens wederom onder de $29.000. Gisteren herstelde de koers in eerste instantie, maar kwam niet verder dan $29.600.

Afgelopen nacht dipte bitcoin tweemaal naar $29.350 en herstelde toen naar $29.600. Vanochtend kon bitcoin hier wel doorheen breken en begon toen hard te stijgen. Bitcoin doorbrak zojuist ook de $30.000 en komt op het moment van schrijven op $30.150 uit op KuCoin en €28.500 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC prijs vandaag 2,6% in de plus en komt uit op dezelfde prijs als een week geleden.

Waar ligt de bitcoin bodem?

De koersstijging van eerder deze week werd beëindigd toen aandelenmarkten als de S&P 500 weer rood kleurden. Alhoewel de correlatie tussen deze twee markten de laatste dagen ietsjes afnam, ligt deze nog altijd heel hoog.

Macro-economische ontwikkelingen zullen dan hoogstwaarschijnlijk de komende tijd nog de richting van de BTC koers bepalen. Als aandelenmarkten maandag in het rood openen, dan is de kans groot dat bitcoin weer wordt meegesleurd. Er is in deze onzekere markt nog altijd een groot gebrek aan vraag en volume.

Analisten blijven verdeeld waar de mogelijke bodem ligt voor de bitcoin koers. Het is zeker mogelijk dat we nog een hertest zullen zien van de recente $27.000, maar als macro niet meezit, dan zou het geen grote verbazing zijn als bitcoin zelfs het gebied tussen $20.000 en $24.000 gaat testen. De 200-weken exponential moving average komt nu op $27.000 uit en de 200-weken simple moving average op $22.000. Aan de bovenkant moet bitcoin eerst door $31.350 breken.

Crypto Insiders Premium voor BTC analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

The post Analyse: Bitcoin stijgt flink en doorbreekt $30.000, maar is het een fakeout?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht