Waarom is het vandaag Bitcoin Pizza Day?

Het is vandaag 22 mei en dat betekent dat het weer tijd is voor de jaarlijkse viering van Bitcoin (BTC) Pizza Day. Deze interessante “crypto-feestdag” ontstond nadat mogelijk de eerste persoon ooit bitcoin gebruikte om te betalen voor een dienst of goed. Het ging hier om Laszlo Hanyecz. Hij was er als miner al heel vroeg bij en precies 12 jaar geleden kocht hij een pizza voor maar liefst 10.000 bitcoins. Jaren later wordt dit moment nog steeds gevierd tijdens de Bitcoin Pizza Day.

Laszlo Haynecz

Op 22 mei 2010 was het zover; Hanyecz vroeg op een internetforum of hij bij iemand een pizza kon bestellen. Niet met geld, maar met bitcoins. 10.000 bitcoins om precies te zijn. En zo geschiedde. Een andere gebruiker van het internetforum ging akkoord met het aanbod van Hanyecz en bestelde voor hem twee pizza’s bij de Amerikaanse pizzaketen Papa John’s. Twee pizza’s voor 10.000 bitcoins. Dit bleken echter niet de laatste pizza’s die Hanyezc kocht met bitcoins. In totaal zou hij voor meer dan 100.000 bitcoins aan pizza’s hebben besteld.

In die periode was de waarde van een enkele bitcoin minder dan een dollarcent op sommige exchanges. Dit zou echter van korte duur zijn. De koers van bitcoin begon te exploderen en achteraf bleken de pizza’s wellicht duurder dan oorspronkelijk gedacht.

Bitcoin boekt succes

Waarschijnlijk tot het ongenoegen van Hanyecz zouden deze 10.000 bitcoins vandaag een marktwaarde hebben van ongeveer $300 miljoen. Het is dit feit dat van 22 mei elk jaar Bitcoin Pizza Day maakt. Er wordt aan de ene kant gevierd dat Hanyecz met zijn bestelling de eerste gedocumenteerde aankoop van een goed of dienst was met de cryptocurrency en aan aan de andere kant wordt de fenomenale groei van bitcoin gevierd. Door deze twee op een ludieke manier te combineren ontstond Bitcoin Pizza Day.

Bitcoin Pizza Day wordt ook gevierd door een aantal grote pizzaketens over de hele wereld. Zo geeft Slice ruim 2.500 pizza’s weg en krijgen klanten van Papa John’s in de Verenigd Koninkrijk 10 pond korting op hun bestelling. In het kort is Bitcoin Pizza Day gewoon een erg leuke manier om te vieren dat bitcoin het zo ver heeft geschopt en om niet vergeten waar we ooit zijn begonnen.

The post Analyse: Waarom is het vandaag Bitcoin Pizza Day?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht