De beslissing van de Federal Reserve op woensdag voor nog een rentestijging was weer genoeg reden tot paniek in crypto land. Ook de bitcoin (BTC) koers liet zich niet onberoerd. De koers van bitcoin zakte wederom onder $19.000, maar enkele grote bitcoin houders, of “whales,” maakten juist gebruik van de korting.

Bitcoin whales slaan in

Met de bekendmaking van de nieuwe rentestijging door de Fed in de VS, hadden de crypto koersen op woensdag grotendeels forse dalingen de verduren. Tijdens deze ‘dip’ werden er echter veel bitcoin accumulatie transacties geobserveerd. Dit houdt in dat grote bitcoin houders agressief bijkopen. Deze data werd bekend gemaakt door Whale Alert, een platform dat crypto transacties observeert en analyseert.

Personen of organisaties die gigantische hoeveelheden cryptocurrencies bezitten, worden ook wel whales (walvissen) genoemd. Deze walvissen bezitten minimaal 10 miljoen dollar aan bitcoin en houden deze meestal voor een langdurige tijd vast.

Sinds het nieuws rond de rentestijging werden ruim 166 duizend bitcoins vanaf exchanges naar privé wallets gestuurd. Deze transacties hadden samen een waarde van ruim $3 miljard dollar.

Bitcoin whale gedrag

Het gedrag van crypto whales en diens grote transacties is vaak een interessante indicator. Wanneer walvissen grote hoeveelheden crypto naar een exchange sturen vanaf een privé wallet doen ze dit vaak met de intentie om te verkopen. Dit kan een indicator zijn voor een eventuele koersdaling.

Whales bewaren hun crypto nooit voor een langdurige tijd op exchanges. Exchange wallets zijn erg kwetsbaar vergeleken met de relatief veilige hardware wallets. Het is daarom onwaarschijnlijk dat een crypto whale zijn of haar cryptomunten naar een exchange stuurt met de intentie om die daar de bewaren. De voornaamste reden voor zulk gedrag is het verkopen van crypto voor valuta of voor andere cryptocurrencies.

Bij een outflow van grote hoeveelheden crypto van exchanges naar privé wallets is er echter meer reden tot optimisme. Dit kan betekenen dat grote crypto houders vertrouwen hebben in de markt en daarom hun crypto op hardware wallets veiligstellen.

The post Analyse: Bitcoin whales kopen ruim 3 miljard dollar aan BTC
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!