Nieuwe concurrent voor Xbox: Zilliqa lanceert web3 console in 2023

Zilliqa (ZIL), een op gaming gerichte blockchain, heeft aangekondigd dat het een web3 gaming console prototype heeft gelanceerd met een ingebouwde crypto miner en web3 wallet. 

Zilliqa wil meer gamers aantrekken

Het netwerk verklaarde dat de zet bedoeld is om “miljoenen niet-crypto natives in het blockchain gaming ecosysteem te loodsen.” Zilliqa’s aanpak is ontworpen om niet zozeer cryptoliefhebbers aan te trekken, maar vooral fanatieke gamers die een eenvoudig spelverhaal en -ervaring niet erg vinden. 

De console, gepland voor release in 2023, integreert complexe web3-elementen zoals crypto wallets en mining. Gamers kunnen ZIL-munten verdienen voor het voltooien van in-game quests. Dit is vergelijkbaar met hoe bestaande games gebruikers belonen met virtuele valuta, behalve dat de beloningen nu blockchain technologie omvatten.

Daarnaast merkte Zilliqa op dat “spelers in staat zullen zijn om ZIL-munten te minen”. Ze verwachten dat dit “zal leiden tot verdere decentralisatie van de Zilliqa-blockchain door het aantal miners wereldwijd uit te breiden.” 

Zilliqa is ook verschillende samenwerkingen aangegaan. Bijvoorbeeld met Web3 esports organisatie Xborg. De oprichter van deze organisatie, Louis Regis, zei over de samenwerking:

“Het spelen van web3 games zou niet anders moeten voelen dan het spelen van web2 games. Een web3 native gaming console, met een native wallet, is een enorme stap in de richting van de massale adoptie van web3 gaming.”

Valentin Cobelea, Hoofd Gaming Technologie bij Zilliqa, merkte op:

“Bij de aankondiging van onze eerste game op Gamescom kregen we een geweldige respons van de gaming community, en we zijn verheugd te kunnen zeggen dat dit nog maar het begin was.” 

Prototype crypto console onthuld

Gisteren werd een prototype van de console onthuld. Het prototype heeft een slank ontwerp en een reeks poorten waaronder HDMI, Ethernet en USB-C en USB 3.0-aansluitingen. 

De volledige specificaties van de console blijven geheim, maar Zilliqa prijst de gebruiksvriendelijkheid ervan. De web3-mogelijkheden zoals een crypto wallet en mining zouden “de complexiteit van web3 verbergen voor de eindgebruiker”, volgens een persbericht gedeeld met Decrypt.

Consumenten kunnen de console pre-orderen in Q1 2023, met beta tests die beginnen in oktober 2022.

The post Analyse: Nieuwe concurrent voor Xbox: Zilliqa lanceert web3 console in 2023
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht