Bitcoin whales verkopen massaal, nieuwe daling aanstaande?

De heftige bitcoin (BTC) crash van zaterdag zorgde ervoor dat veel crypto investeerders in paniek raakten. De koers maakte wel een mooie bounce en al snel hikte we tegen de $50.000 aan. Er zijn echter een aantal signalen op te merken die kunnen suggereren dat een verdere daling niet uitgesloten is.

Bitcoin whales

Volgens on-chain data van CryptoQuant zijn grote investeerders, ofwel whales, op het moment grootschalig hun bitcoin bezittingen aan het verkopen. Zij komen tot deze conclusie aan de hand van hun zogheten exchange whale ratio. Deze ratio meet de verhouding tussen de grootste in- en uitstroom naar exchanges en de totale in- en uitstroom naar whales.

Hieruit blijkt dat whales veelal BTC op exchanges storten. De exchange whale ratio bereikte op zaterdag een piek van 0,95 en vandaag stond de ratio opnieuw op 0,95. Het lijkt er sterk op dat grote investeerders op het moment geen risico willen nemen.

Nog een dip?

Iets vergelijkbaars was te zien vlak voor de heftige crash richting de $42.000 dit weekend. Ook toen was de instroom van bitcoins uit de wallets van whales richting crypto exchanges erg groot. Inmiddels weten we allemaal wat er vervolgens gebeurde.

Volgens crypto analist Willy Woo zijn het op dit moment vooral kleine investeerders, of retail, die hun bitcoin posities aan het vergroten zijn. Opmerkelijk, want in eerdere crashes dit jaar was het juist omgekeerd. Retail verkocht aan exchanges terwijl whales juist grootschalig insloegen.

Deze signalen zijn niet bepaald bullish voor de bitcoin koers. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een verdere daling onvermijdelijk is. Alles is mogelijk in de wereld van cryptocurrencies en alleen de tijd zal uitwijzen wat de nabije toekomst gaat brengen voor de bitcoin koers.

The post Analyse: Bitcoin whales verkopen massaal, nieuwe daling aanstaande?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht