Tether smeedt $3 miljard aan USDT in twee weken

Stablecoins zijn enorm populair en inmiddels niet meer weg te denken uit de wereld van cryptocurrencies. Ze bieden namelijk een gemakkelijke manier om tussen fiat valuta zoals de dollar en crypto te switchen. De grootste aanbieder van dergelijke stablecoins is Tether. De afgelopen twee weken heeft Tether maar liefst 3 miljard aan nieuwe USDT tokens uitgegeven.

Tether

Uit openbare transactie data blijkt dat Tether op 4 december maar liefst 1 miljard nieuwe USDT tokens heeft gesmeed. In twee weken hier voorafgaand werden al zeker 2 miljard USDT tokens aan de circulatie toegevoegd. Dat betekent dat in 2 weken tijd er 3 miljard USDT tokens zijn gesmeed.

In totaal bestaan er nu 76 miljard USDT tokens in omloop. Hiermee is Tether zeker twee keer zo groot als USD Coin (USDC), de op-een-na grootste stablecoin.

Kritiek

De waarde van een USDT token is gelijk aan de waarde van een enkele Amerikaanse dollar. Om deze waarde stabiel te houden heeft Tether een reserve om de dekking voldoende te houden.

Oorspronkelijk zou het plan zijn geweest om elke USDT token 1-op-1 te dekken met Amerikaanse dollars. Inmiddels weten we echter dat dit helemaal niet het geval is. Slechts 2,9% van de reserves van Tether bestaan uit dollars. De rest van de reserves bestaan onder meer uit waardepapieren, maar de inhoud van deze reserves is vooral erg onduidelijk.

Dit zorgt voor enorme kopzorgen bij regulatoren over de hele wereld en crypto investeerders. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) spreekt regelmatig behoorlijk negatief over de stablecoin sector. Ook het IMF heeft geen goed woord over voor stablecoins. 

Een financieel onderzoeksbureau, Hindenburg Research, heeft zelfs een beloning van $1 miljoen beschikbaar gesteld voor degene die met concrete informatie over de reserves van Tether komt.

Het feit dat de hoeveelheid tokens in circulatie alsmaar blijft groeien, zoals ook weer blijkt uit het feit dat Tether in een paar weken tijd miljarden aan het totale aanbod toevoegt, kan voor grote gevaren zorgen binnen de crypto markten, zo stellen veel analisten.

The post Analyse: Tether smeedt $3 miljard aan USDT in twee weken
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht