In een nieuwe YouTube-video uitte Nicholas Merten van DataDash zijn zorgen over de huidige staat van Bitcoin (BTC) en de bredere crypto-industrie.

Hij benadrukte dat er belangrijke koerssignalen worden genegeerd, met veel investeerders die zelfgenoegzaam en onvoorbereid zijn op een mogelijke marktcorrectie.

Waarschuwingen en marktgedrag

Merten wees op Bitcoin’s onvermogen om boven de $72.000 te sluiten als een belangrijk zorgpunt. Deze prijsklasse heeft consequent gefunctioneerd als een distributiepunt voor verkopers.

Hij merkte ook op dat het vorige all-time high bereik, waar Bitcoin sinds maart 2024 consolideert, een significant waarschuwingssignaal is. Dit suggereert dat er op deze niveaus meer aanbod dan vraag is.

Voorspellingen en advies

Merten voorspelt een kans van 60-66% dat Bitcoin in de komende weken zal dalen, of dat, als het uitbreekt, de rally niet significant zal zijn. Hij adviseert tegen het nemen van uitgebreide risico’s in crypto-assets tegen de huidige prijzen en waarschuwt dat een doorbraak onder het 21-daags voortschrijdend gemiddelde een zorgwekkend teken kan zijn.

Eerdere cyclus analyses suggereren dat Bitcoin’s vasthouden boven zijn voortschrijdende gemiddelden en het vinden van kopers op eerdere niveaus geen betrouwbare indicator is, omdat er in het verleden significante correcties onder het 200-daags voortschrijdend gemiddelde zijn geweest.

Potentiële correcties en kansen

Merten besprak ook mogelijke correcties in andere cryptocurrencies, zoals Render (RNDR) en Stacks (STX). Hij benadrukte het belang van voorzichtigheid en bewustzijn van de mogelijke correcties in de cryptomarkt.

Merten suggereerde dat traders en investeerders moeten wachten op duidelijke tekenen van technische distributie en trendbevestiging voordat ze significante trades maken.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin’s onvermogen om boven $72.000 te sluiten is een zorgpunt, zegt crypto analist Nicholas Merten appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!