De Nederlandse crypto exchange Bitvavo komt met een bijzondere actie voor het WK-voetbal. Het heeft een heuse robotarm ontwikkeld waarmee het mogelijk is om de handtekeningen van Oranje-spelers op shirts te zetten. In principe heeft dit natuurlijk niets met bitcoin te maken, maar Bitvavo laat hiermee wel de kracht van technologie zien.

Technologie overbrugt de kloof

Technologie overbrugt de kloof, dat is de boodschap die het meeste bij ons blijft hangen na het zien van de promofilm voor de robotarm van Bitvavo. De technologie maakt het in dit geval mogelijk om de fans van Oranje, ondanks de gigantische afstand met Qatar, dichter bij de spelers te brengen.

De KNVB pop-up store waar de robotarm van Bitvavo straks te vinden is staat tijdens Huis van Oranje op het ArenA-park. Huis van Oranje is het officiële fan-evenement van de KNVB. Vanaf morgen zendt de KNVB daar iedere wedstrijd van het Nederlands elftal op het WK-voetbal uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bitvavo (@bitvavo)

Vanaf 2,5 uur voor de wedstrijd tot 1 uur na de wedstrijd is het mogelijk om handtekeningen te laten zetten met de robotarm. Deze bijzondere attractie is te vinden op het ArenA-park tegenover AFAS Live.

Bitcoin is ook een vorm van technologie die een kloof overbrugt. Dat is waarschijnlijk een onderdeel van de boodschap die Bitvavo hoopt te brengen.  De technologie van bitcoin maakt het voor iedereen mogelijk om eenvoudig te sparen in een geldvorm met een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden.

Goed voor de reputatie van de industrie

Het schandaal rondom FTX heeft de reputatie van de industrie schade aangedaan. Wat dat betreft is het een goede zaak dat een Nederlandse partij als Bitvavo zich op deze manier laat zien. Het duurde overigens niet lang na de implosie van FTX, voordat Bitvavo van zich liet horen met een serieuze boodschap.

“Door onze gezonde financiële positie zijn wij in staat om ook tijdens minder goede marktomstandigheden de continuïteit en kwaliteit aan dienstverlening te blijven bieden”, aldus Bitvavo in reactie op de problemen bij FTX.

Ook geven zij aan de mogelijkheden te onderzoeken om klanten op een transparante manier geruststelling te geven over de door Bitvavo aangehouden reserves. De kans is meer dan aanwezig dat Bitvavo op korte termijn ook met een zogenaamde Proof-of-Reserves op de proppen komt.

The post Analyse: Bitvavo ontwikkelt robot die shirts signeert met handtekeningen Oranjespelers
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!