Historisch veel bitcoiners in verlies, data duidt op meer verkoopdruk

Bitcoin (BTC) zakte begin deze week even naar een nieuwe jaarlijkse dieptepunt rond $15.500. Vervolgens herstelde de koers vrij snel en kwam toen weer in hetzelfde gebied als voorheen terecht, namelijk tussen $16.500 en $16.700.

Bitcoin kon daar gisteren niet uitbreken en zakt vanochtend vroeg iets, maar lijkt steun te vinden rond $16.400. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $16.410 op Binance en €15.750 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 25%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $316 miljard en de dominantie op 38,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 20 (Extreme Fear).

Lang weekend, weinig volume

Gisteren was het Thanksgiving in de Verenigde Staten en bleven Amerikaanse financiële markten gesloten. Ook vandaag zullen de markten vroeger sluiten.

Dat kan betekenen dat we een lang weekend van lage volumes zullen krijgen op de cryptomarkt. Ondertussen is het handelsvolume op crypto exchanges sowieso flink afgekoeld sinds de FTX crash, meldt analysebedrijf Kaiko:

Gemidelde bitcoin investeerder zwaar in verlies

De winstgevendheid op de bitcoin markt is momenteel vrijwel het slechtst ooit, schrijft analist Checkmate. De gemiddelde bitcoin investeerder staat momenteel op een niet-gerealiseerd verlies van -37%. Slechts 75 dagen stonden BTC investeerders er slechter voor in de bijna 14-jarige geschiedenis van Bitcoin.

Exchange stroming duidt op meer BTC verkoopdruk

Desondanks vrezen veel analisten voor erger. In de afgelopen dagen is de stroming van bitcoin naar exchanges weer toegenomen, meldt CryptoQuant analist Shahsavar.

Uit data lijkt het erop dat het om lange termijn houders gaat die hun BTC naar exchanges sturen, mogelijk om te verkopen. Dat kan leiden tot meer verkoopdruk, maar kan ook whales uitnodigen die tijdens de bodem willen accumuleren.

Bitcoin stoeit met grote supply wall

Vooralsnog zorgt het gebied tussen $16.600 en $17.060 voor veel weerstand, meldt Ali Martinez. Er ligt hier namelijk een significante supply wall aangezien bijna 950.000 adressen hier zo’n 800.000 BTC kochten. Een sterke beweging omhoog is nodig om door deze barrière te breken.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

The post Analyse: Historisch veel bitcoiners in verlies, data duidt op meer verkoopdruk
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht