Blockstream haalt $125 miljoen op voor bitcoin mining

De bearmarkt hakt ook in de bitcon mining industrie er flink in. De lage koers, hoge kosten en de hoge mining difficulty zijn alles behalve een ideale combinatie voor miners. Desondanks lukt het Blockstream, een van de grootste bitcoin (BTC) ontwikkelaars, om maar liefst $125 miljoen op te halen voor BTC mining in een investeringsronde. Dat kondigt het bedrijf op 25 januari aan: 

Hosting diensten voor bitcoin mining

Blockstream werd in 2014 opgericht en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van de infrastructuur omtrent bitcoin. Het bedrijf wil met de $125 miljoen zijn mining faciliteiten uitbreiden. Deze uitbreiding moet onder andere de hoge vraag naar ‘mining hosting’ diensten tegemoet komen.

Hosting is een dienst waarbij miners hun hardware onder kunnen brengen bij een derde partij en deze laten draaien tegen een commissie. Op deze manier hoeven miners geen grote investeringen te doen in het opbouwen van een eigen infrastructuur. Tijdens de huidige crypto winter is de vraag naar dergelijke diensten erg populair gebleven. Gebruikers van deze diensten zijn namelijk minder kwetsbaar in gevallen van hoge volatiliteit.

Naast het doorontwikkelen van hosting functies, ligt de focus ook op het uitbreiden van duurzame mining producten. Blockstream heeft plannen om een eigen mining apparaat op de markt te brengen. Momenteel heeft het bedrijf 500 megawatt tot zijn beschikking voor het minen van bitcoin. 

Reden voor optimisme?

Ondanks de bearmarkt en de moeilijke condities waar bitcoin miners zich in bevinden, is de investeringsronde van Blockstream positief nieuws en mag er sprake zijn van voorzichtig optimisme. De voorzitter van Blockstream, Erik Svenson, deelt dit optimisme:

“Deze investeringsronde geeft ons de mogelijkheid om onze omzet op te schroeven en om door te gaan met het ontwikkelen van de toekomst van de bitcoin economie. We blijven gefocust om het minimaliseren van risico voor institutionele investeerders en mogelijkheden te bieden aan bedrijven om use cases te ontwikkelen op de Bitcoin blockchain.”

The post Analyse: Blockstream haalt $125 miljoen op voor bitcoin mining
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht