Bitget ervaart grootste marktaandeelgroei sinds het faillissement van FTX

Onderstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Ondanks het slechte marktsentiment na het faillissement van FTX in 2022 is crypto-derivatenbeurs Bitget een absolute marktleider in de derivatensector geworden. Dit in combinatie met enorme prestaties, zoals een marktaandeelstijging van 2,6x en 8 miljoen geregistreerde gebruikers in meer 100 landen.

De crypto winter van 2022

2022 was één van de zwaarste jaren die de cryptowereld ooit heeft gezien. Meerdere giganten zoals Terra LUNA, Celsius en FTX sortten in waardoor meer dan 2 biljoen dollar van de cryptomarkt werd weggevaagd. Ondanks grote tegenslagen in de markt groeide Bitget juist in elk aspect. De cryptobeurs heeft tijdens de cryptowinter in de afgelopen 12 maanden enorme vooruitgang geboekt bij het opbouwen van het team, het merk en het bedrijf in het algemeen.

Enkele belangrijke ontwikkelingsgebieden van het bedrijf waren: 

  1. Stijging op de ranglijst als Top 3-cryptobeurs volgens het rapport van de Boston Consulting Group, in termen van handelsvolume voor cryptoderivaten.
  1. Volgens een rapport van TokenInsight is het derivatenmarktaandeel van Bitget gestegen van 3% naar 11%, sinds de ineenstorting van FTX.
  1. Meer dan 300% toename van het totale transactievolume, met de populariteit van copy trading-producten
  1. Het personeelsbestand groeide van amper 200 mensen begin 2022 naar ruim 1100 medewerkers in januari 2023 
  2. Bitget werd de exclusieve crypto-partner van Lionel Messi 

Bitget zag een toename van meer dan 300% in het totale transactievolume. Het pareltje van het platform, ‘One-Click Copy Trade’, heeft vanaf december 2022 meer dan 80.000 handelaren en meer dan 338.000 volgers aangetrokken met meer dan 42 miljoen winstgevende transacties, en is daarmee absoluut toonaangevend geworden in de markt voor copy trading. 

Volgens de laatste gegevens van het TokenInsight rapport, is het marktaandeel van Bitget dramatisch gestegen van 3% naar 11% na de ineenstorting van de voormalige op een na grootste beurs; FTX. Dit vertegenwoordigde de grootste groei van het marktaandeel in de crypto-derivatensector. Eind 2022 was de totale dagelijkse openstaande rente van de top 10 beurzen met 27,1% gedaald ten opzichte van januari en met 41% ten opzichte van de piek in april van hetzelfde jaar. Van alle crypto exchanges behaalde alleen Bitget een aanzienlijke stijging van de openstaande rente. Van $841 miljoen dollar tot maar liefst $3,74 miljard dollar, wat neerkomt op een totale stijging van 344%. 

Deze groeicijfers dragen bij aan onze inspanningen om niet alleen de dienstverlening te verbeteren, maar ook de wereldwijde uitbreiding en toepassing van eersteklas beveiligings- en beschermingsmaatregelen. Voorheen richtte het bedrijf zich alleen op het bedienen van klanten uit enkele Aziatische landen. Eind 2022 had de exchange echter meer dan 8 miljoen gebruikers in meer dan 100 verschillende landen. Bitget beschermt het geld van gebruikers op het platform met een reeks maatregelen ter beveiliging, waaronder een $300 miljoen dollar Protection Fund en een Fund Custody-service.

Gracy Chen, de managing director van Bitget had het volgende te zeggen over het afgelopen jaar:

 “2022 was een van de belangrijkste jaren in de geschiedenis van Bitget. Onze prestaties voor het jaar zijn ronduit opmerkelijk, waardoor we een donker paard zijn in het licht van die zwarte zwanengebeurtenissen. Hoewel er enkele negatieve incidenten plaatsvonden in de branche, bleef Bitget stabiel in onze groei en greep dit aan als een kans om onze capaciteit verder te versterken. Werken met Leo Messi herinnerde ons er ook allemaal aan dat het winnen en opbouwen van een eeuwigdurend bedrijf passie, doorzettingsvermogen en teamwerk vereist. De aanzienlijke groei die we hebben bereikt, is een bewijs van al het harde werk en de enorme inspanningen die ons team voor het bedrijf heeft geleverd.”

“Aangezien macro-liquiditeit de cryptomarkt blijft beïnvloeden, wordt verwacht dat de rentepiek in 2023 geleidelijk zal vertragen. De impact van de Fed op de macroliquiditeit zal ook de verwachtingen van investeerders voor de cryptomarkt blijven beïnvloeden. Bovendien wordt verwacht dat het TVL-bedrag (Total Value Locked) in DeFi in 2023 langzaam zal stijgen. Ongeacht de daling van de waarde van populaire blockchain-tokens, het aantal actieve gebruikers en nieuwe wallet-adressen op chains als Polygon, Ethereum en BSC is in opmars gebleven.”

“We geloven dat 2023 een jaar vol kansen en uitdagingen zal zijn, en ons doel zal gericht blijven op het bieden van de beste sociale handel en derivatenhandelervaring voor onze gebruikers. We zullen ook doorgaan met het uitbreiden van onze spotmarkten en het verbeteren van onze algehele mogelijkheden om de handelservaring op Bitget te optimaliseren. Naarmate de industrie blijft consolideren en haar schulden afbouwt, en de macro-economische omstandigheden verbeteren, zullen we uit deze cryptowinter komen, het komende jaar gedijen, uitgroeien tot een leidende speler en de industrie vooruit helpen.”

Over Bitget

Bitget, dat werd opgericht in 2018, is een toonaangevende crypto-derivatenbeurs met een sterke focus op copy trading en is vandaag de dag de thuisbasis van meer dan 8 miljoen gebruikers in meer dan 100 landen over de hele wereld. De beurs zet zich in voor het bieden van veilige, professionele en one-stop-handelsoplossingen aan gebruikers en heeft als doel de acceptatie van crypto te vergroten door samenwerkingen met geloofwaardige partners. Bitget is de exclusieve cryptopartner met de legendarische Argentijnse voetballer Lionel Messi en de officiële organisator van eSports-evenementen PGL, evenals de first sleeve-partner van het Italiaanse toonaangevende voetbalteam Juventus.

Wil je meer weten over Bitget? Ga naar de website.


Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.

The post Analyse: Bitget ervaart grootste marktaandeelgroei sinds het faillissement van FTX
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht