Brave, de browser van de toekomst?

Wist je dat als je aan het surfen bent op zowel je laptop tablet of mobiel dat er van alles gevolgd word, je krijgt advertenties te zien naar jou surf gebruik
Nu is er een crypto-oplossing voor die nieuwsgierige trackers. De Brave Browser, die draait op de Basic Attention Token, bereikte onlangs drie miljoen regelmatige gebruikers en ligt op schema om vijf miljoen te bereiken. Een jubelend persbericht, gepost op de BAT-website, pochte verdere mijlpalen: de top tien op Google Play op verschillende markten en meer dan tienduizend geverifieerde uitgevers.

Brave vertrouwde altijd op het open-source Chromium-project van Google voor de kernfuncties voor het verwerken en weergeven van websites. De nieuwe versie laat de aangepaste gebruikersinterface van Brave echter vallen, gebouwd op een project met de naam Muon en trekt de Chromium-look in. Dat betekent dat Brave gebruikers moeten wennen aan tabbladen aan de bovenkant van het browservenster, zoals Chrome, in plaats van verscholen onder de adresbalk.

Hoe werkt Brave

Brave biedt een eenvoudige oplossing voor een gecompliceerd probleem. De browser zelf is gebaseerd op Chromium, het open-source-code van de browser Chrome . Maar in plaats van vijf of zes plug-ins te gebruiken om uw verkeer te beschermen, zorgt Brave voor de beveiliging van u: advertenties en trackers van derden worden standaard geblokkeerd en alle verbindingen gebruiken HTTPS. Voor extra privacy is Tor ook inbegrepen. Dan is er het crypto-aspect, dat subtiel op de achtergrond wordt bewaard. In tegenstelling tot andere projecten, hoeft u niets te weten over tokens of privé-sleutels. In feite realiseer je je misschien niet eens dat het helemaal om cryptocurrency gaat.

De oplossing van Brave is met betrekking to aderteren gaat als volgt, u kiest welke advertenties u wilt zien en als u zich schuldig voelt, kunt u uw favoriete inhoudsproviders belonen in het BAT-token. Uitgevers kunnen hun betalingen inwisselen voor andere munten of voor fiat. Het netwerk is nog steeds kwetsbaar. Om betalingen te stimuleren en het schaarse ecosysteem een boost te geven, geeft het BAT-project elke gebruiker een eenmalig honorarium voor zijn favoriete uitgevers. Dat is nog een voordeel: het is de enige browser die u (een soort van) betaalt om het te gebruiken.

 

Batterij- en gegevensoptimalisatie

Brave biedt de snelste en veiligste browse-ervaring ooit. Ontworpen voor zowel snelheid als veiligheid, helpt Brave je te genieten van razendsnel browsen zonder pop-ups, malware en andere onzinnige vervelende advertenties. Brave browser verlaagt de laadtijd van de pagina aanzienlijk, wat de prestaties verbetert en beschermt tegen advertenties die zijn geïnfecteerd met malware. Brave toont een toename van 2x tot 4x op Android & webplatform, die u zult meten aan de hand van de levensduur van de batterij en het gegevensverbruik. Brave richt zich op tijd- en gegevensbesparing door de laadtijd te versnellen en door het downloaden van advertenties en het downloaden van malware te stoppen.

Tot slot

Een van de voordelen van Chrome is hoe naadloos het wachtwoorden, bladwijzers en plug-ins synchroniseert op verschillende apparaten. Brave  niet, althans nog niet. Dan is er nog de mobiele versie, die een stuk minder kant-en-klare functionaliteit biedt. Het blokkeert nog steeds advertenties, maar het heeft geen Brave payment en Tor-tabbladen. Aan de andere kant, het project heeft een lange weg afgelegd, en het is geen verrassing dat het aan populariteit wint. Er is nog een langere weg te gaan voordat Brave zich moet ontwikkelen tot een ecosysteem tussen uitgevers en viewers, in plaats van een esoterische vorm van Adblock. Ondertussen levert het wel een snellere, minder vervelende ervaring op en lijkt het op weg te zijn naar de heilige graal van cryptocurrency: een project dat eigenlijk gemakkelijk te gebruiken is.

 

Download de browser

 

Deel dit bericht

Geef een reactie