Kucoin, nu nog de volume en een app

KuCoin is een relatief nieuwe cryptocurrency-exchange die opgericht is in Hong Kong maar zijn al verhuist naar Singapore. De exchange werd in mei 2017 tot stand gebracht door een  team van blockchain- en cryptocurrency-professionals die in 2011 begonnen met het ontwikkelen en bouwen van de exchange architectuur. De exchange heeft alleen betrekking op cryptocurrency-activa en biedt geen fiat-valutahandelparen aan. Een interessant aspect van KuCoin is dat de exchange een winstdelingssysteem gebruikt waarin zij 50% van de trading fees verdelen onder gebruikers die KuCoin’s eigen token “KuCoin Shares” (KCS) bezitten

 

Regulatie en betrouwbaarheid

Zoals met de meeste cryptocurrency-exchanges, wordt KuCoin niet gereguleerd door gerenommeerde regelgevende instanties. Echter, de uitwisseling heeft zich tot nu toe bewezen als een gerenommeerde exchange met een serieuze team en oprichters die het platform bedienen. De CEO en de oorspronkelijke oprichter van KuCoin, Michael Gam, werkte voorheen bij Ant Financial, het meest waardevolle Fintech-bedrijf ter wereld.   De software en technische aspecten van de exchange waren al in ontwikkeling in 2011 en werden getest in 2013 . Het team en de oprichters achter KuCoin zijn pas in 2017 van start gegaan toen ze alle aspecten van de exchange hadden verfijnd en de nieuwste beveiligings-, technische en versleutelingsprotocollen hadden geïmplementeerd.

Interface

De handelsinterface van Kucoin ziet er simpel en overzichtelijk uit vergeleken met sommige van hun concurrenten. Het is duidelijk dat dit een prioriteit van de exchange is. Hoewel Kucoin-handelsparen niet op de Tradingview-website staan, worden ze door de Kucoin-website geïmplementeerd. Naast een prijsgrafiek bevat de handelsinterface ook een diepte-kaart voor de koop / verkooporder en een samenvouwend orderboek dat kan worden gesorteerd op decimalen. Rechtsonder kunt u limiet- en marktorders invoeren.
Het is gemakkelijk te bladeren de verschillende cryptocurrencys. Het platform beschikt ook over geavanceerde handels- en analysetools, compleet met technische indicatoren en grafieken die mogelijk gemaakt worden door TradingView. Het KuCoin handelsplatform presteert erg goed en heeft alle functies die je zou verwachten van een toonaangevende cryptocurrency exchange.

                                             

Trading fee’s

De kosten die KuCoin vraagt behoren tot de laagste in de cryptocurrency-exchanges. Ze streven ernaar om het betaalbaar te maken, hier door groeien in aantal gebruikers en de nummer 1-exchange te worden. Er zijn geen kosten verbonden aan het storten en handelaren betalen slechts 0,1% van hun transacties. Traders kunnen zelfs besparen op de lage kosten die ze oplopen door KuCoin’s eigen coin gebruiken voor handelen net zoals je dit ziet bij Binance en de Binance coin. Wel is er veel schommeling in de volume de laatste tijd.

Bonussen en promoties

Een ander gebied waar KuCoin in uitblinkt, zijn hun bonussen en promoties.  Traders kunnen worden beloond door het actief betrekken en promoten van het platform, investeren in nieuwe cryptocurrencies en deelnemen aan wedstrijden. Ook ontvangen gebruikers een uitnodigingsbonus wanneer nieuwe gebruikers zich aanmelden met hun verwijzingscode. Een andere manier om bonussen te ontvangen, is door KuCoin’s te houden.

 

Conclusie

Het is een prettige exchange om mee te werken, het nadeel van de exchange op dit moment is dat de volume goed gedaald is. Maar de coins en tokens die je hier kan vinden zijn zeer ruim en gevarieerd. Nog niet zo lang geleden is er nog een bericht viral gegaan mbt het kantoor van Kucoin. Deze zou leeg staan in Hong Kong, dit klopt ook aangezien ze zijn verhuist naar Singapore. Wat de exchange echt zal helpen om meer gebruikers te werven zal het ontwikkelen zijn van een app zoals we die kennen van Binance.

 

Ga naar Kucoin

Deel dit bericht

Geef een reactie