Cardano oprichter boos over uitspraken van EU politicus over crypto

Gisteren schreven we over de uitspraken van Johan van Overtveldt, voormalig Belgisch minister van Financiën en lid van het Europees parlement. Afgelopen vrijdag riep van Overtveldt via een Tweet op tot een compleet verbod op crypto. Hij vergeleek hierbij onder andere crypto met drugs. Volgens Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson is de opmerking van het Europees parlement lid totale onzin.

Cardano oprichter: “trap er niet in”

Van Overtveldt let de schuld voor de huidige bankencrisis neer bij de crypto sector, en roept op tot een compleet crypto verbod.

Nog een les te trekken uit de huidige bankcommotie. Leg een strikt verbod op cryptocurrencies op. Speculatief gif en geen enkele economische- of sociale toegevoegde waarde. Als een overheid drugs verbiedt, moet ze ook crypto’s verbieden.” 

Aldus van Overtveldt via Twitter. De oprichter van Cardano vindt de opmerking van van Overtveldt onzin en problematisch. Volgens hem hebben politici de huidige bankencrisis gecreëerd, en heeft dit niks met crypto te maken. Mensen moeten de namen van anti-crypto figuren in de politiek onthouden zodat ze weten op wie ze niet moeten stemmen bij verkiezingen.

“De centrale banken en politici hebben deze bankencrisis gecreëerd en nu geven ze crypto de schuld. Trap er niet in, en onthoud de namen voor als het tijd is om te stemmen. Stem voor crypto.”

Van Overtveldt krijgt kritiek

Zoals gezegd meent de voormalig Belgisch minister van Financiën dat crypto geen enkele economische of sociale toegevoegde waarde heeft. 

Een reactie van een Twitteraar vroeg van Overtveldt even te denken aan de miljarden mensen op aarde zonder toegang tot het bankensysteem. Volgens de Twitteraar hebben ook talloze inwoners van landen met torenhoge inflatie zeker baat bij crypto. 

De vijandige tweet van van Overtveldt komt in navolging van de sluiting van meerdere Amerikaanse banken die zaken deden met de crypto industrie. De banken Silvergate, Silicon Valley Bank en Signature Bank vielen om na zware liquiditeitsproblemen. Volgende maand zal het Europese parlement stemmen over crypto regelgeving in Europa.

The post Analyse: Cardano oprichter boos over uitspraken van EU politicus over crypto
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!