De oprichter van het Cardano (ADA) netwerk, Charles Hoskinson, heeft onlangs investeerders gerust gesteld over de aankomende grote Vasil hard fork van het netwerk. Deze update werd al een aantal keer uitgesteld, maar volgens Hoskinson zal de update nu op tijd worden gelanceerd.

Vasil hard fork Cardano

De lancering van de update zal nu hoogstwaarschijnlijk niet verder vertraagd worden. Dat stelt Hoskinson vanaf een crypto-conferentie in de Verenigde Staten. Een belangrijke kanttekening bij deze belofte is uiteraard wel dat er dan geen nieuwe grote bugs gevonden moeten worden.

Eerder deze maand liet Hoskinson weten dat het testnet van Cardano ondertussen al de 1.35 versie van de  Vasil update had geïmplementeerd. Hier worden alle functionaliteiten op dit moment nog uitvoerig getest alvorens de Vasil hard fork ook op het mainnet van het Cardano netwerk zal worden gelanceerd.

De Vasil update is een zogeheten hard fork. Dat betekent feitelijk dat blockchain transacties op het oude netwerk niet meer zullen werken op het nieuwe netwerk. Het gaat hier om een serieuze update dus.

Bugs op het ADA testnet

Tijdens het testen van versie 1.35 van Vasil op het testnet zijn er een aantal bugs op het spoor gekomen. Hoewel het hier volgens Hoskinson ging om kleine anomalies, ofwel afwijkingen, moest er tijd besteed worden aan het oplossen van deze bugs. In de nieuwste versie van de Vasil hard fork, 1.35.3 zullen de problemen opgelost zijn en dit zal volgens Hoskinson ook hoogstwaarschijnlijk de versie worden die op het mainnet zal verschijnen.

Hoskinson stelde de gemeenschap gerust dat de 700 werknemers van Cardano hard werkten aan het project. Hij voegde eraan toe dat de Vasil hard fork extreem complex was omdat het verschillende gebieden raakte zoals het consensus model en upgrades van het Plutus smart contract platform. Gedecentraliseerde applicaties zijn al met succes ingezet op het testnet. 

Volgens Hoskinson zal de Vasil hard fork ervoor zorgen dat het Cardano netwerk vergelijkbare prestaties krijgt als het Solana (SOL) netwerk. Dit netwerk wordt geroemd door de transactie capaciteit en snelheid.

The post Analyse: Cardano oprichter: ‘Ontwikkeling Vasil-update verloopt goed’
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!