Chinese handelaars zijn wettelijk toegestaan om Bitcoin en Crypto te accepteren.

Wettelijk toegestaan!

Zoals gemeld door CnLedger, een betrouwbare nieuwsbron voor cryptocurrency in China, kunnen de verkopers van het land legaal crypto accepteren als betaalmethode. Volgens lokale rapporten erkende het Shenzhen Court of International Arbitration Bitcoin het officieel als eigendom. Hierdoor konden particulieren en bedrijven Bitcoin bezitten en overdragen zonder in strijd te zijn met de bestaande financiële regelgeving.

“Chinese rechtbank bevestigt dat Bitcoin wettelijk beschermd is. Shenzhen Court of International Arbitration heeft een zaak geregeerd met betrekking tot cryptos. In het vonnis: de GN-wet verbiedt het bezit en de overdracht van bitcoin niet.  Dit moet wettelijk worden beschermd vanwege zijn eigendomsrecht en economische waarde. ”

Oplage en de betaling van Bitcoin in China is niet illegaal

Katherine Wu, is een cryptocurrency-onderzoeker bij Messari. Zij vertaalde en analyseerde rechtbank documenten door het Shenzhen Court of International Arbitration . Dit om zich te verdiepen in de redenering achter de beslissing van de scheidsrechter om Bitcoin als eigendom te beschouwen. Wu legde in feite uit dat vanwege het gedecentraliseerde karakter van Bitcoin dat financiële vrijheid en economische waarde biedt aan de eigenaar. En het dus als actief onroerend goed kan worden erkend.

“De partij beweert dat Bitcoin kenmerken van een woning (SOV) heeft. En gecontroleerd  kan worden door de eigenaar en ook economische waarde heeft voor de eigenaar. Het overtreed geen wetten. Deze arbiter is het ermee eens, ”’zei Wu.

De rechtbank benadrukte dat ongeacht de wettigheid van Bitcoin en andere belangrijke cryptocurrencies, de verspreiding en betaling van Bitcoin niet illegaal is. Dat betekent dat verkopers cryptocurrencies vrij kunnen accepteren als betaalmethode zonder de lokale wetgeving te overtreden.

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht