oktober 23, 2021

Crypto als bitcoin hebben “waarde,” maar ’t is nog te vroeg om erover te praten voor oliehandel, zegt Poetin

Vladimir Poetin, de president van Rusland, zegt dat cryptocurrencies “waarde” hebben, maar dat het nog te voorbarig is om crypto te gebruiken voor de energiehandel. Dat zegt de Russische president in een interview met CNBC op 14 oktober na het Russische Energy Week forum:

Energiecrisis Europa en de Amerikaanse dollar

Poetin sprak voornamelijk over de energiecrisis in Europa. Rusland ontvangt kritiek dat het energy als een “wapen” zou gebruiken tegen Europa. Poetin ontkent dit en zegt dat de schuld omtrent het energietekort bij Europa zelf ligt.

Eerder hintte de Russische overheid dat het wellicht van de Amerikaanse dollar af wil afstappen in internationale contracten met grondstoffen. De Amerikaanse overheid gebruikt namelijk de dollar in zijn sancties tegen Rusland. Poetin ontkent echter dat Rusland stopt met de dollar:

“De dollar zorgt voor concurrentievoordeel. Het is een universele reservevaluta en de Verenigde Staten gebruiken het tegenwoordig om politieke doelen na te streven. We zijn niet geïnteresseerd in het volledig afschaffen van dollarbetalingen, en we zijn tot nu toe tevreden met betalingen voor energiebronnen in dollars, voornamelijk voor olie.”

Crypto voor olie?

Op de vraag of Rusland overweegt om crypto als bitcoin (BTC) te gebruiken voor de handel in energie, zegt Poetin dat het daar nog te vroeg voor is:

“Cryptocurrency oliecontracten? Het is te vroeg om erover te praten. Het werkt om geld van de ene plaats naar de andere over te hevelen, maar in termen van handel, vooral als het gaat om energiebronnen, is het naar mijn mening nog te voorbarig.”

Vervolgens wordt Poetin gevraagd of hij de crypto van mensen als Tesla CEO Elon Musk waardeloos acht. Dat ontkent hij en verklaart dat hij alleen vraagtekens zet bij crypto als een rekeneenheid in de koop en verkoop van olie.

Poetin zegt dat crypto wel kunnen “fungeren als een rekeneenheid,” maar dat ze nu nog “zeer onstabiel” zijn. Hij meldt dat de Russische overheid crypto nauwlettend in de gaten houdt en dat “alles evolueert en alles bestaansrecht” heeft.

Onlangs meldde de Russische onderminister van Financiën dat het land niet de handel in crypto gaat verbieden zoals China dat recent deed.

The post Analyse: Crypto als bitcoin hebben “waarde,” maar ’t is nog te vroeg om erover te praten voor oliehandel, zegt Poetin
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht