oktober 23, 2021

Polkadot (DOT) lanceert binnenkort eindelijk “parachains,” een mijlpaal voor het netwerk, koers stijgt flink

Polkadot (DOT) maakt zich eindelijk klaar voor de lancering van zijn zogeheten “parachains.” Het is de laatste grote stap voor het blockchain-netwerk dat vijf jaar geleden werd beschreven in de white paper door oprichters Robert Habermeier en Gavin Wood, tevens medeoprichter van Ethereum (ETH).

Parachains zijn losstaande layer-1 blockchains die parallel lopen aan het hoofdnetwerk van Polkadot en gekoppeld zijn aan de Polkadot Relay Chain. Dat zorgt ervoor dat het netwerk veel meer transacties tegelijkertijd kan verwerken en dat projecten met hun eigen blockchain niet vastlopen door congestie op een andere chain.

Welke projecten een eigen parachain krijgen, wordt bepaald aan de hand van veilingen. De eerste veiling wordt gehouden op 11 november en zal zeven dagen duren. Vervolgens wordt voor vijf weken lang elke week een nieuwe veiling gehouden.

Op 15 december worden alle projecten die gewonnen hebben tegelijkertijd geïmplementeerd op hun eigen parachain. Dat is dus niet direct na elke veiling zoals het geval was met Kusama (KSM) deze zomer. Kusama is het kleine broertje van Polkadot, een zogenaamd “canary network,” oftewel een soort testomgeving voor Polkadot. Kusama heeft al met succes parachains geïmplementeerd en heeft sinds juni al 11 veilingen gehouden.

Zoals vanochtend op Crypto Insiders was te lezen, zorgt het nieuws voor een flinke boost in de koersen van beide polkadot alsmede kusama. De DOT koers schoot gisterenavond met maar liefst 22% omhoog en kwam bij een piek van $42,7 aan. Dat is alsnog zo’n 14% onder de all-time high (ATH) uit mei dit jaar. De KSM koers steeg met bijna 19% omhoog naar een piek van $375, alsnog 40% onder de ATH uit mei.

In gerelateerd nieuws kondigt het project een nieuwe manier aan om DOT en KSM te sturen naar mensen, zelfs als ze geen account of wallet hebben:

The post Analyse: Polkadot (DOT) lanceert binnenkort eindelijk “parachains,” een mijlpaal voor het netwerk, koers stijgt flink
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht