In de Discord omgeving van Crypto Insiders krijgen crypto-projecten een eigen kanaal. Hier kunnen onze premium leden direct vragen stellen aan de mensen achter deze projecten en kunnen de projecten het laatste nieuws als eerst met onze leden delen. Vandaag komt het Nederlandse BitCanna (BCNA) aan bod!

Wat is BitCanna?

Wil je moeiteloos met crypto betalen bij een coffeeshop? Het Nederlandse project BitCanna (BCNA) gaat dit realiseren. Het project wil een einde maken aan het schimmige imago van de cannabis industrie met behulp van een transparant grootboek dat de markt eerlijk houdt en toegankelijk maakt. Vandaag spreekt Crypto Insiders met community manager Leonoor over BitCanna.

Wie ben jij? Wat deed je voordat je in crypto dook?

“Ik ben Leonoor, oorspronkelijk kom ik uit de gezondheidszorg met 15 jaar aan sales- en marketingervaring. In de afgelopen 4 jaar heb ik mij aardig in crypto verdiept, in het begin vooral in de oude manier van staking door middel van desktop wallets en masternodes. 

Inmiddels heb ik mij volledig gefocust op staking met delegated proof of stake (DPOS). Ik ben voornamelijk aanwezig in het Cosmos (ATOM) ecosysteem, waar ook BitCanna onderdeel van is. Hier stake ik mijn investeringen via mijn eigen validators of door te delegeren naar andere validators. Daarbij werk ik samen met Leonoor’s Cryptoman, die mij ondersteunt bij het technische aspect van het draaien van een validator.”

Hoe kwam je uiteindelijk bij BitCanna terecht? Hoe lang ben je al betrokken?

“In 2018 kwam ik in crypto terecht en was ik erg actief op diverse sociale media. Het viel mij toen op dat crypto erg in opkomst was, maar dat investeerders vaak vrij onwetend waren over crypto. Hierdoor ben ik eigenlijk begonnen met het ondersteunen van deze investeerders op verschillende fora.

Ik ben zelf een groot gebruiker van CBD olie, welke ik afneem bij een van de partners van BitCanna. Gezien ik hier vrij open over was en ik behoorlijk wat crypto kennis had, werd ik vrijwel direct gevraagd of ik niet vanaf de lancering het project wilde helpen. Al snel werd ik verantwoordelijk voor het aannemen en aansturen van de Telegram en Discord kanalen. 

Ik heb eerder al eens twee leuke interviews mogen doen met het Crypto Insiders team en inmiddels kennen veel mensen mij als Leonoor BitCanna. BitCanna is inmiddels niet meer weg te denken bij mijn naam.”

Welk probleem wil BitCanna oplossen?

“In de geschiedenis wordt de wereldwijde cannabis industrie voor het grootste deel geremd door wettelijke beperkingen. Ondertussen ontwikkelt de legale markt zich snel doordat meer regeringen medisch en recreatief gebruik zijn gaan legaliseren.

Vanwege het imago gaan de meeste banken, creditcardmaatschappijen en betalingsproviders niet in zee met bedrijven die hun kost verdienen in de cannabis industrie, zelfs op plaatsen waar het volledig legaal is. Dit leidt tot inefficiënte oplossingen zoals contante geld transacties, die alleen maar bijdragen aan het duistere imago van de sector.

Om dit specifieke probleem aan te pakken, creëert BitCanna een platform voor een ​​gedecentraliseerd betalingsnetwerk in de legale cannabis industrie. Klanten kunnen onze cryptomunt, BCNA, gebruiken om zowel fysiek als online aankopen te doen en hierdoor bij te dragen aan het oplossen van de huidige betalingsproblemen in de industrie. Een van de andere dingen waar BitCanna aan werkt zijn bijvoorbeeld supply chain oplossingen voor de cannabis industrie.”

Wie zijn de oprichters en hoe past hun ervaring bij het project?

“BitCanna is ontstaan vanuit een samenwerking van meerdere grote namen uit de cannabis industrie die de handen ineen hebben geslagen. Inmiddels hebben wij 60+ partners waaronder Royal Queen Seeds, Cibdol en verschillende fysieke coffeeshops.

Boy Ramsahai is de oprichter van BitCanna, een bekende naam en gerespecteerd figuur binnen de cannabis industrie. Boy is een succesvolle serie-ondernemer;  hij heeft meerdere succesvolle bedrijven opgericht die miljoenen dollars waard zijn en organiseerde in het verleden wereldwijd verschillende internationale beurzen.”

Hoe onderscheiden jullie je van de concurrentie?

“Natuurlijk zijn er wereldwijd al enkele coins beschikbaar die zich op cannabis focussen. BitCanna is echter uniek in zijn strategie:

  1. BitCanna heeft de intentie om de huidige paradox in de markt op te lossen. Door zaken als supply chain management te implementeren en daarbij ook functionaliteiten als identiteitscontrole aan te bieden, helpt BitCanna wetgevers bij het creëren van een gezonde en transparante cannabismarkt.
  2. Massa-adoptie is de grootste uitdaging waar de distributed ledger technology (DLT) van cannabis momenteel mee wordt geconfronteerd. Een uitdaging die BitCanna gemakkelijk zal overwinnen. De organisatie achter BitCanna heeft namelijk al een bestaand netwerk met meer dan 15 miljoen unieke bezoekers per maand en honderden partnerorganisaties (cannabis aankooppunten, zowel online als offline, en cannabis gerelateerde mediakanalen). Het mobiliseren, het inschakelen en stimuleren van dit netwerk zal leiden tot de snelle adoptie van BCNA.”

Waarom is de blockchain zo belangrijk voor jullie project?

“De eerste fase van het project bestaat uit het creëren van een gedecentraliseerd betalingsnetwerk. Het belangrijkste doel is om een ​​alternatieve betalingsoplossing te bieden voor legale bedrijven dat kostenefficiënter opereert dan de huidige betaalmogelijkheden. Dit betalingssysteem zal worden gebouwd omtrent de BitCanna (BCNA) munt, een digitale valuta dat als ruilmiddel en rekeneenheid in dit systeem fungeert.

In de praktijk stelt BitCanna een gedecentraliseerd betalingsnetwerk beschikbaar waarin betalingen rechtstreeks van de klant naar de handelaar lopen – zonder tussenpersonen. De BCNA munt fungeert als de gedecentraliseerde digitale valuta die veilig, snel en gebruiksvriendelijk is.

Aangezien de toevoegingen aan het blockchain “grootboek” onveranderlijk zijn, is de transparantie die dit biedt perfect voor financiële instellingen die cannabis bedrijven willen controleren, evenals overheidsinstellingen die marihuana bedrijven op de juiste manier willen belasten en de industrie wil reguleren.”

Hoe ver is de ontwikkeling van BitCanna?

“Het gedecentraliseerde betalingsnetwerk is gerealiseerd. De blockchain is gebouwd met het zogenoemde Cosmos-SDK, waardoor BitCanna onderdeel uitmaakt van het “Cosmos” ecosysteem. BitCanna’s netwerk wordt momenteel gevalideerd door 100 verschillende bekwame partijen genaamd “validators”, en de transactietijden bedragen niet langer dan 6 seconden. Het netwerk draait al bijna een jaar, en heeft sindsdien nooit stilgelegen en heeft onophoudelijk blokken geproduceerd.

De pilot van de e-commerce betalingsmodule is uitgebracht en succesvol geïmplementeerd bij webshop giganten Zamnesia en Royal Queen Seeds. Momenteel nadert BitCanna de laatste fase van de ontwikkeling van de universele betaalmodule “Cosmos Pay”, die elke e-commerce shop binnenkort kan integreren in een handomdraai. Onze coin is verkrijgbaar op verschillende exchanges waaronder Osmosis en Coinmerce.”

Direct vragen stellen aan de mensen achter jouw favoriete project?

Wil je meer te weten komen over BitCanna of andere projecten en als eerste exclusief nieuws ontvangen? Neem dan een kijkje in onze Discord omgeving waar Leonoor bereikbaar is voor vragen over BitCanna.

Als premium lid van Crypto Insiders krijg jij exclusief toegang tot columns, technische analyses, winacties en nog veel meer! Word nu gratis lid voor 1 maand en geniet van al onze exclusieve content.

The post Analyse: Crypto en wiet, een ideale combo? Exclusief interview met BitCanna
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!