Turkije en Syrië zijn tijdens de nacht van zondag op maandag hard getroffen door een zware aardbeving. Het epicentrum was in het zuidoosten van Turkije, dicht bij de grens van Syrië. Niet lang daarna volgde nog een stevige tweede beving. In totaal vonden er al ruim honderd naschokken plaats en zijn er al meer dan 5.000 doden gemeld.

Vanuit de hele wereld wordt er hulp aangeboden; zo ook vanuit de crypto wereld. Verschillende crypto exchanges hebben hun steun uitgesproken en zijn begonnen met het voorbereiden van hulppakketten voor de getroffenen.

Crypto industrie schiet te hulp

Overheden en organisaties over de hele wereld zijn de slachtoffers snel te hulp gekomen en hebben hulp geboden op het gebied van medicijnen, reddingsuitrusting, financiering en mankracht. Soortgelijke acties zijn tevens toegezegd door meerdere cryptobeurzen, waaronder Gate.io, Binance, Bitfinex, Bitget, Bybit, en BitMEX.

Het Twitter-account van Gate.io gaf aan dat het begonnen was met het voorbereiden van hulppakketten om de mensen in het aardbevingsgebied in Turkije te helpen. Deze zullen vervolgens in overleg met de autoriteiten geleverd worden.

Bitfinex en Bybit gaven naast hun steunbetuiging ook aan dat ze bezig zijn om hulppakketten richting de getroffen gebieden te versturen.

BitMEX benadrukte dat het de opbrengst van de handelswedstrijd van deze week aan het Rode Kruis zal doneren. Ook moedigde het alle volgers van de cryptobeurs aan om hetzelfde te doen.

Bitget heeft 1 miljoen Turkse Lira toegezegd om de hulpverlening te ondersteunen in solidariteit met de mensen die getroffen zijn.

Ook de CEO van Binance, Changpeng Zhao, deelde steunbetuigingen en beloften van hulp vanuit de grootste crypto exchange ter wereld.

Turkije en blockchain technologie

Eerder kon je in het crypto nieuws lezen dat Turkije van plan is om blockchain technologie in te zetten voor online digitale identiteiten. Volgens de vice-president van het land zijn de overheidsdiensten op deze manier veiliger en toegankelijker.

Door de jaren heen zijn er al verschillenden projecten omtrent blockchain gelanceerd, maar afgezien van enkele probeersels is er nog geen toepassing die op dit moment daadwerkelijk wordt gebruikt.

The post Analyse: Crypto exchanges schieten te hulp na aardbeving Turkije
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!