Crypto games ontvingen in 2022 al $4,9 miljard aan investeringen

Het mag dan wel een bearmarkt zijn, blockchain games blijven populair. Dat is de conclusie van een nieuwe DappRadar update. Ondanks de dalende koersen blijven veel spelers actief hun crypto spellen spelen!

1,15 miljoen dagelijkse actieve crypto wallets

DappRadar begint de update meteen met goed nieuws. De algehele decentralized app (dApp) industrie zakte naar een dieptepunt van 2,22 miljoen dagelijks unieke actieve wallets. Kijken we naar enkel de blockchain games dan zakte het aantal dagelijks unieke actieve wallets naar 1,15 miljoen. Dat is een afname van slechts 5% ten opzichte van mei. Het verschil in afname is goed te zien op de onderstaande grafiek.

Dagelijks unieke gebruikers dApps vs. blockchain games – Bron: DappRadar

De grootste speler binnen de blockchain gaming industrie is Splinterlands. Dat spel telde zo’n 350.000 dagelijks actieve spelers in mei. En ondanks de bearmarkt haalde het spel Illvuium $72 miljoen op door digitale stukken land te verkopen.

STEPN blijft ongekend populair

In het rapport wordt STEPN uitgebreid behandeld. Het move-to-earn spel, waarmee spelers crypto kunnen verdienen door in de echte wereld hard te lopen, telt maar liefst 2 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Ondanks de bearmarket neemt het aantal wallets dat het governance token van het project in bezit heeft stijgen. Ongeveer 260.000 wallets hebben het token nu in bezit.

STEPN heeft wel te maken met enige stagnatie wat betreft de activiteiten binnen zijn ecosysteem. Binnenkort zal het een leasefunctie toevoegen waardoor spelers de sneakers (welke worden vertegenwoordigd door non-fungible tokenskunnen lenen. Zodoende zouden spelers die de schoenen niet direct kunnen kopen omdat ze te duur zijn, het spel alsnog kunnen spelen.

Investeerders storten miljarden in blockchain gaming en metaverse

Dat de blockchain gaming sector aantrekkelijk blijft, blijkt daarnaast uit het feit dat grote investeerders in 2022 al enorme investeringen hebben gedaan in de sector. DappRadar stelt dat partijen als A16z en Dapper Labs in 2022 al $4,9 miljard in de sector hebben gepompt.. Kortom, de blockchain gaming sector blijft volgens DappRadar relatief ongeschonden tijdens deze lastige marktomstandigheden!

The post Analyse: Crypto games ontvingen in 2022 al $4,9 miljard aan investeringen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht