Het grote crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (kortweg 3AC) kwam vorige maand in de financiële problemen na de crash van het Terra-ecosysteem (LUNA). Er viel maar weinig te redden, en nu heeft het bedrijf faillissement aangevraagd. Tegelijkertijd zijn de oprichters spoorloos verdwenen.

Bescherming tegen schuldeisers

Dat schrijft de Financial Times, die de aanvraag voor faillissement heeft ontdekt. Het moet ervoor zorgen dat schuldeisers niet zomaar een claim hebben op de activa van het bedrijf. Three Arrows Capital had een enorme hoeveelheid schuld, daarom zal het fonds niet iedereen hun activa kunnen teruggeven. Het geld is er gewoonweg niet.

Volgens de documenten gaan de schuldeisers voor. Zij zijn dus niet zomaar in staat om activa op te eisen om aan hun verloren kapitaal te komen. Maar deze bedrijven staan er vermoedelijk niet het slechtst voor. De bedrijven die bijvoorbeeld hun kas aan 3AC hebben gegeven voor een jaarlijks rendement trekken waarschijnlijk aan het kortste eind. Zij zullen vermoedelijk niets terugzien van hun geld. Wie wél geld terug gaat zien zal afhangen van de overvloed aan rechtszaken.

De dalende prijzen van cryptocurrencies helpen ook niet, alhoewel de schuld voor een deel is genomineerd in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Maar 3AC houdt natuurlijk zelf ook veel volatiele activa vast. Netto zal het dus niet zoveel uitmaken.

Oprichters zijn spoorloos verdwenen

3AC-oprichters Zhu Su en Kyle Davis zijn erg bekend binnen de crypto-wereld. Veel fondsen zouden niet met ze willen samenwerken omdat ze ‘te goed weten wat ze deden’. Ze wisten dus altijd geld op je te verdienen als je tegen ze handelde. Ze hadden een goede reputatie en Zhu was ook erg vocaal op Twitter.

Maar toen de eerste geruchten over een faillissement rond gingen was Su op Twitter opeens erg stil. Gisteren bleek dat hij zijn villa’s ter waarde van miljoenen te koop heeft gezet. Voor het kroonjuweel probeert hij $35 miljoen te krijgen, terwijl hij het geld naar Dubai zou willen doorsluizen.

Volgens het juridische document gaat het gerucht dat het duo uit Singapore is vertrokken. Hun locatie is onbekend. Het is niet duidelijk of ze voortvluchtig zijn en voor wat voor reden, in ieder geval maakt het de situatie er voor Three Arrows Capital en de twee handelaren er niet beter op.

The post Analyse: Crypto-hedgefonds 3AC vraagt faillissement aan, oprichters spoorloos
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!