Oplichters binnen het crypto landschap gebruiken soms de meest bizarre manieren om geld af te troggelen van investeerders. In het crypto nieuws verschijnen dan ook regelmatig verhalen van mensen die hun zuurverdiende spaargeld in rook zien opgaan nadat ze op een bepaalde manier in de val worden gelokt. In 2022 zouden criminelen in totaal maar liefst 2,57 miljard dollar buiten hebben gemaakt via de crypto wereld.

Inmiddels is er een oplichter boven water gekomen die op een bizarre manier zijn zakken flink heeft weten te vullen met de verkoop van non-fungible tokens (NFT’s).

$120 duizend aan ETH buitgemaakt

Het begon allemaal toen een account genaamd Phoenix een tweet postte dat hij/zij een kankerpatiënt was die NFT’s probeerden te verkopen aan zijn/haar volgers. De tweet werd volop gedeeld op het sociale mediaplatform en bereikte veel aandacht binnen de crypto community. Ook vele crypto influencers deelden het bericht en moedigde mensen in zekere zin aan om de Twitteraar te steunen door de NFT’s aan te schaffen.

Echter kwamen al snel enkele Twitter-gebruikers, waaronder Web3 artiest Arcanic, tot de conclusie dat het account gewoon het werk van andere artiesten, zoals Snooow, doorverkocht. Arcanic benadrukte ook dat hetzelfde account eerder al was gebruikt om volgers ervan te overtuigen dat zijn/haar partner kanker had en probeerde uit de schulden te komen.

Het Twitter-account werd dan ook meteen de prullenbak ingedaan op het moment dat de scam op grote schaal werd ontdekt. Desondanks wist het met de verkoop van NFT’s ongeveer 63,5 ETH binnen te halen. Tegen de huidige ethereum koers draagt dit een waarde van bijna 120 duizend dollar.

Volgens ZachXBT zijn de fondsen verstuurd naar crypto exchange OKX.

Sandbox airdrop scam

Enkele dagen geleden kon je lezen dat het Twitter-account van de CEO van The Sandbox gehackt was om een neppe Sandbox airdrop te promoten. Het was een zogenaamde phishing scam die bedoeld was om gegevens van gebruikers te verzamelen en te verkopen.

Het hacken van Twitter accounts is een veelgebruikte manier om investeerders om de tuin te leiden. Het blijft dan ook van groot belang om te allen tijde kritisch te blijven aangezien oplichting tegenwoordig voor iedereen op de loer ligt.

The post Analyse: Crypto scammer gebruikt bizarre manier om NFT’s te verkopen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!